Калина Андролова Снимка: фейсбукКалина Андролова, фейсбукТелерик“ започва като дъщерно дружество

...
Калина Андролова Снимка: фейсбукКалина Андролова, фейсбукТелерик“ започва като дъщерно дружество
Коментари Харесай

ДС беше ползвана за изпиране на свинщините на комунистическата власт

 Калина Андролова Снимка: фейсбук

Калина Андролова, фейсбук

„ Телерик “ стартира като дъщерно сдружение на оръжейната компания „ КИМКООП ТРЕЙДИНГ “, профилирана в производството на оптични уреди, които се употребяват за производството на оръжие, лазерни системи и медицински устройства. Тя стартира активността си още през 1990 година като „ КООПЕРАЦИЯ КИМКООП “. Сред първичните кооператори четирима към този момент са разкривани като щатни чиновници на Първо основно ръководство на Държавна сигурност. „ Телерик “ получава първия си милион точно от „ КИМКООП ТРЕЙДИНГ “.

Въпросът за неравния старт и несправедливото систематизиране на ресурсите на комунистическата страна по време на прехода към „ пазарна “ стопанска система към този момент е омръзнал на всички. Никога и нито един политически план не е бил друг. Т.нар. „ десница “ е политическата диверсификация и маркетингова промяна на комунистическата номенклатура.

Против съм цялата отговорност да се стоварва върху чиновниците и офицерите от Държавна сигурност. Отговорността е на комунистическата номенклатура. Държавна сигурност е просто инструмент на комунистическата власт, която се измъкна без отговорност за репресивната машина. Държавна сигурност беше употребена за изпиране на свинщините на комунистическата власт. Няма Държавна сигурност единствено по себе си. Има Държавна сигурност в подтекста на комунистическата тирания. Когато падна режимът, всеки се спасяваше както може. И беше незаслужено, и извънредно. И още е! Но би трябвало да се знае, че в никакъв случай не е било по-различно. И не Държавна сигурност постоянно е била на власт. А комунистическата номенклатура, ужасно некадърна, сътвори нашия свят, от който тези, които не сме рожби на комунистическия хайлайф, сме недоволни.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР