Калин Пешов се присъединява към Главболгарстрой през 2003 г., като

...
Калин Пешов се присъединява към Главболгарстрой през 2003 г., като
Коментари Харесай

Калин Пешов: Net Zero ще стане двигател на промяната в строителната индустрия

Калин Пешов се причислява към " Главболгарстрой " през 2003 година, като до 2006 година е маркетинг управител, а по-късно заема разнообразни управителни позиции като изпълнителен шеф, ръководител на управителния съвет и така нататък От 2019 е член на Надзорния съвет на,,Главболгарстрой холдинг ". Кариерното му развиване стартира през 1994 година в " Роял патейтос " - в началото като експерт по електроинсталации, а след това като шеф продажби - и работи там до 1999 година После за към една година е в " Ханиуел България ". За малко работи и в Министерството на финансите.Пешов ще взе участие като преподавател в, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 23 ноември.
Какви са Net Zero задачите на строителна компания като " Главболгарстрой "? Имате ли корпоративна тактика за постигането им?

Енергийната успеваемост е основен инструмент за ограничение изменението на климата и понижаване на излъчванията от парникови газове. По-ефективното потребление на сила съставлява и една от най-големите благоприятни условия за световно икономическо възобновяване. Днес сме изправени пред значима смяна на технологиите в региона на енергийната успеваемост, подбудена от световната регулаторна рамка, която работи във връзка с строителната промишленост, превоза и стоковия пазар. Живеем в преходна фаза, която е ориентирана към превъзмогване на концепцията за икономисване на енергия, с цел да се съсредоточим върху по-устойчиво потребление на ресурсите.

Вече е ясно, че Net Zero методът евентуално ще стане един от, в случай че не и най-значимият мотор на смяната в строителната промишленост през идващите 30 години и даже през идващото десетилетие. Строителството към този момент се трансформира в основна област на фокус, затова промишлеността ще би трябвало да се стреми към нововъведения, да прави основни промени и огромни вложения, в това число в технологии, които към момента не съществуват.
Реклама
Като одобрена и виновна към обществото строителна компания " Главболгарстрой " следва ясни цели и подхваща дейности за поредното понижаване на въглеродния отпечатък на корпоративната група върху климата.

Корпоративната тактика на компанията обгръща вътрешнофирмен метод, външен и европейски. Вътрешнофирменият е ориентиран към: понижаване потреблението на сила на дневна база; реализиране на енергийно ефикасни вложения и новаторски проекти; поетапно прекосяване към екологични транспортни средства и машинизация. Външният метод от своя страна е ориентиран към възстановяване информираността на нашите клиенти по повод позитивите от използването на ограничения за енергийна успеваемост, както и тези при влагането в плановете на рециклирани строителни материали и артикули. Основен детайл от осъществяването на европейския ни метод съставлява представителният офис на " Главболгарстрой холдинг " в Брюксел, който ни дава спомагателни благоприятни условия за продан на хрумвания, знания и ноу-хау във връзка с съвременни технологии и нововъведения за строителния отрасъл. Стремим се да се включваме интензивно в диспути на европейско равнище, както и да построяваме устойчиви партньорства и да изпълняваме новаторски " зелени " планове. Участваме интензивно в дебатите за европейските политики и законодателство, чрез участието ни в национални и европейски секторни асоциации Доколко секторът на строителството може да се възползва от новите трендове за ВЕИ и въглеродно неутрално произвеждане?

Строителния отрасъл е обичаен и важен за българската стопанска система. И той като другите браншове се развива и внедрява софтуерни, продуктови и процесни нововъведения. Дейностите и партньорствата, които групата на " Главболгарстрой " развива и надгражда на европейско равнище, са в крайник с тези трендове и точно тяхното използване ще разреши привличането на от ден на ден висококвалифицирани и софтуерно готови експерти.

Факт е, че в Западна Европа към този момент съществуват доста положителни и сполучливи образци за използването на водородни горивни кафези с нулеви излъчвания в произвеждане и зареждането с сила на огромни строителни площадки, премахвайки по този метод нуждата от дизел генератори. Тези образци стават все по-често срещани с помощта на развиването на технологиите и смяната в настройките.
Реклама
Групата на " Главболгарстрой " също има съществени упоритости в това направление, като вървим все по-активно в посока осъществяване на действия, свързани с произвеждане на сила от ВЕИ и въглеродно неутрални производства. Вече изпълняваме съответни (по-малки по обсега си) планове, които планираме да надградим и доразвием като мащаб през идващите месеци и години. Вярваме, че строителната промишленост ще има своята значима роля за постигането на световните цели за резистентност. Ще въведете ли някакви условия към сътрудниците си във връзка с техните климатични политики?
Преди да отговоря на въпроса за това дали ние като корпоративна група ще наложим условия към сътрудниците си във връзка с техните климатични политики, мисля, че би трябвало да обърнем внимание на огромния спор по тематиката, който е ориентиран към постигането на " зелените " цели на Европейски Съюз на равнище страни членки. Както европейското, по този начин и на национално равнище, законодателство непрестанно постанова нови и по-значителни по обсег условия по повод екологичните политики на огромните компании, които се задължават да оповестяват информация за климатичните аспекти на своята активност и вложения. Тоест тук въобще няма да става въпрос единствено за това дали " Главболгарстрой " ще ги вкара във връзка с своите сътрудници или не. Смятате ли, че европейската Зелена договорка и самодейността Fit to 55 са постижими и биха обезпечили стремежи резултат?
Европа си слага високи и амбициозни цели и ние като част от Европейски Съюз вършим същото. Безспорен е фактът, че Европейската зелена договорка разкрива в промишлен проект необятен кръг благоприятни условия пред фирмите от всички браншове на стопанската система, от които се чака да заложат на устойчиви решения в своите бизнес проекти и да влагат в нови технологии. Именно тези решения могат да понижат въглеродния отпечатък на промишлеността върху климата, като вземат под внимание и съответните социално-икономически резултати.

COVID-19 рецесията не спря Зелената договорка, а на процедура я форсира и даже задълбочи, насочвайки по-значително политическото внимание към браншове с висок капацитет за икономическо възобновяване и " позеленяване " като строителството. Именно този бранш е един от фокусите на този развой - поради опциите за преработване на строителни боклуци, произвеждане на висок клас вторични строителни материали и артикули, устойчиви и енергийно ефикасни нови технологии, индустриални нововъведения, цифровизация и други
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Политика 3 Коментари и разбори 1 Коментари и разбори 2 Политика 3 Политика 1 Коментари и разбори 2 Пазари 3 Свят Реклама
Амбициите са съществени и ние всички би трябвало да се борим за постигането им. Какво съгласно вас е основното решение като технология за декарбонизирането на стопанската система?
Смятам, че постигането на въглеродна индиферентност в стопанската система значи предприемане на дейности във всеки бранш. За мен основното решение не е технология, а груповият ангажимент за стабилно развиване на всеки един от нас. Ако всички работим дружно за по-интегрирани подходи, ще реализираме верния баланс сред екологичните, обществените и икономическите резултати. На 23 ноември ще се организира, проведена от " Капитал ". Събитието ще бъде в хибриден формат и има за цел да показа опциите за бизнеса, които предлага преходът към резистентен стопански напредък. Форумът ще послужи като платформа за работа в мрежа и основа за развиването на сполучливи начинания за публично-частно партньорство.Ще бъдат прегледани следните тематики: Как да подготвим пътя към стопанска система с нулеви чисти емисии; Цели на Европейски Съюз за индиферентност във връзка с климата - какво следва за бизнеса; Инвестиране в готови за бъдещето бизнес модели и основаване на условия за резистентен растеж; Внедряване на технологии и поддръжка за нововъведения в индустрията; Политическа и правна рамка; Декарбонизация на енергийния сектор; Въвеждане на по-чист и по-екологичен транспорт; Чисти оперативни модели за водещите бизнес сектори; Примери за триумфи, благоприятни условия и провокации.Лектори ще бъдат представители на Европейски Съюз, изпълнителни шефове и членове на бордове, представители на експертни центрове, водачи от индустриалния бранш, представители на държавното управление, представители на органите за локално самоуправление.КЪДЕГрандхотел " Милениум " - СофияМоже да се регистрирате и закупите билети. Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР