Калифорнийски съдия отхвърли жалбата на бившия президент на САЩ Доналд

...
Калифорнийски съдия отхвърли жалбата на бившия президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Отхвърлиха жалбата на Тръмп срещу Twitter, който го изхвърли от социалната мрежа

Калифорнийски арбитър отхвърли жалбата на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп против " Туитър " , който го изхвърли от обществената мрежа поради подстрекателство към принуждение през януари 2021 година, предадоха международните организации.

Милиардерът републиканец упреква " Туитър ", че цензурира хората и нарушава правото им на независимост на словото, обезпечено в конституцията на Съединени американски щати. Но съгласно съдията Джеймс Донато " Туитър " е частна компания и първата корекция на конституцията не се касае за нея , а единствено за рестрикции върху свободата на словото, налагани от държавното управление.

Регламентът на платформата " Туитър " й дава правото да работи, както реши за вярно без значение от акаунта или от наличието, или претекста, а даже и може и без претекст, добави съдията.

На Тръмп бе неразрешен достъп до огромните мрежи ( " Туитър ", " Facebook " и " ЮТюб " ) след щурма на негови последователи в Конгреса на 6 януари 2021 г . Той е упрекван, че го е насърчил.

Преди да бъде изпъден от " Туитър " Тръмп имаше там към 89 милиона клиенти . Той се обръщаше към тях всеки ден.

Същевременно по време на протест в Пенсилвания Тръмп съобщи, че настояща администрация си няма и разбиране по какъв начин вярно да приказва с Владимир Путин, а просто приказва неправилни неща в неуместно време.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР