Калифорнийски съдия отхвърли жалбата на бившия президент на САЩ Доналд

...
Калифорнийски съдия отхвърли жалбата на бившия президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Жалбата на Тръмп заради забраната му в Туитър бе отхвърлена

Калифорнийски арбитър отхвърли жалбата на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп против " Туитър ", който го изхвърли от обществената мрежа поради подстрекателство към принуждение през януари 2021 година, предадоха международните организации.

Милиардерът републиканец упреква " Туитър ", че цензурира хората и нарушава правото им на независимост на словото, обезпечено в конституцията на Съединени американски щати. Но съгласно съдията Джеймс Донато " Туитър " е частна компания и първата корекция на конституцията не се касае за нея, а единствено за рестрикции върху свободата на словото, налагани от държавното управление.

Регламентът на платформата " Туитър " й дава правото да работи, както реши за вярно без значение от акаунта или от наличието, или претекста, а даже и може и без претекст, добави съдията.

На Тръмп бе неразрешен достъп до огромните мрежи ( " Туитър ", " Facebook " и " ЮТюб " ) след щурма на негови последователи в Конгреса на 6 януари 2021 година Той е упрекван, че го е насърчил.

Преди да бъде изпъден от " Туитър " Тръмп имаше там към 89 милиона клиенти. Той се обръщаше към тях всеки ден.

Същевременно по време на протест в Пенсилвания Тръмп съобщи, че настояща администрация си няма и разбиране по какъв начин вярно да приказва с Владимир Путин, а просто приказва неправилни неща в неуместно време.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР