Калифорния стана първият щат в Съединените щати, който иска от

...
Калифорния стана първият щат в Съединените щати, който иска от
Коментари Харесай

Калифорния задължи големите магазини да имат и "полово неутрални" рафтове за играчки

Калифорния стана първият щат в Съединените щати, който желае от огромните производители да демонстрират играчки и други предмети за деца по " полово неутрални " способи, Би Би Си.

Новият закон, подписан от губернатора Гавин Нюсън, не не разрешава да има " мъжки " и " женски " секции в магазините, само че би трябвало да има и други, които не се продават като за съответен пол. При първо нарушаване фирмите ще получават санкции от 250 $, при второ - 500.

Новите правила ще влязат в действие единствено за огромни магазини - с над 500 или повече чиновници. Те няма да обгръщат артикули като облекла, само че ще засягат продажбата на играчки и всевъзможни продукти, целящи да подкрепят съня, почивката, храненето и други.

Целта е потребителите да " виждат неоправданите разлики в едни и същи артикули ", с маркетирането на дадена стока като обвързвана с единия, а не с другия пол.

Според представител на демократите в Калифорния ентусиазъм за смяната е осемгодишната му щерка, попитала майка си за какво би трябвало да върви в момчешката секция, с цел да си откри съответна играчка. " Сегрегацията на играчките посредством обществения конструкт за това какво е уместно за кой пол е антитеза на актуалното мислене, " споделя Евън Лоу.

Според него е порочна практиката играчки, категоризирани по пол, да се разделят главно на софтуерни, научни и други сходни в секциите за момчета, а такива за грижата за бебета, мода и " домашен " - в тази за девойки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР