Калифорния преживява не най-добрите си времена сега. На голяма територия

...
Калифорния преживява не най-добрите си времена сега. На голяма територия
Коментари Харесай

Магия срещу сушата: фермерите в Калифорния се отчаяха

Калифорния претърпява не най-хубавите си времена в този момент. На огромна територия на щата се следи рискова суша, която продължава към този момент четвърта година.

Затова управляващите на щата за първи път от 1977 година насам са въвели ограничавания в потреблението на водата, в границите на което градът би трябвало да редуцира потреблението на вода с 36%.

Изглежда, че сушата в никакъв случай няма да свърши, а селското стопанство на щата страда най-вече. Освен това икономистите към този момент са пресметнали, че тази суша ще коства на стопанската система на Калифорния съвсем $2,7 милиарда единствено за 2015 година.

Както оповестява порталът Yahoo!, фермерите дори почнали да прибягват до услугите на „ търсачи на вода “, или „ лозоходци “ (също „ даузъри “), които търсят подземни източници на вода с лозови пръчки.

Според Yahoo! жителите на Калифорния все по-често прибягват към духовни практики и даже вълшебства в вяра сушата да свърши. Тя е огромно злополучие за селското стопанство на района, който се явява главен снабдител на плодове и зеленчуци в страната.

Фермерите настояват, че в случай че не намерят вода за поливане на реколтата, то сушата ще унищожи промишлеността и живота им, ще докара до всеобща безработица и ще нанесе вреди на земята, за възобновяване на която ще са нужни десетилетия.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР