Каквото и да правите, не забравяйте пържолите, че без тях

...
Каквото и да правите, не забравяйте пържолите, че без тях
Коментари Харесай

Кукленска Мешавица

Каквото и да вършиме, не забравяйте пържолите, че без тях каква мешавица ще бъде? И да ви е сладко

Необходими Продукти

● зелеви листа - буркан 1340 г
● ориз - 1 в.ч.
● кайма - 200 г
● пилешки пържоли - 1 бр. от бут без кожата
● свински пържоли - 1 бр.
● черен пипер
● червен пипер
● лук - 1/2 глава дребна
● сол
● джоджен
● олио
● доматено пюре - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Взех един огромен буркан зелеви листа (1340 г.). Извадих листата и си ги подготвих. Всичко, което ставаше за сарми го отделих, средата на листата, както и по-скъсаните елементи ги накълцах на ситно.

Изчистих една чаша ориз, измих го до момента в който падне всичкото нишесте и го запържих с 200 г кайма, червен пипер, черен, сол, джоджен и половин глава доста ситно нарязан лук. Когато се запържи прибавих 2 с.л. доматено пюре. Започнах да си свивам сармите, като в края поставям ориз и загъвам.

Когато изразходих всички листа, обърках останалия ориз с киселото зеле. Добавих една свинска пържола, нарязана на дребни късчета и една пилешка от бут на по-едри части, тъй като пилешкото става по-бързо.

Разбърках всичко това и го сложих в една тавичка, че гювечът ми не е при мен, а тенджерката от йенско стъкло я счупих оня ден. Остана ми единствено капака, който използвах да захлупя тавичката и отново да се задушат.

Сармичките ги подредих по края. Залях с вода, едвам ги покрие и ги мушнах в авансово загрята на макс фурна и като завряха, понижих на 200 градуса и пекох към час.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР