Каквото и да помогне правителството, 30% от земеделците са фалирали

...
Каквото и да помогне правителството, 30% от земеделците са фалирали
Коментари Харесай

Бизнесмен: Земеделците искаха живот като милионери и го получиха, сега е време да плащат

" Каквото и да помогне държавното управление, 30% от земеделците са банкрутирали и ще го схванат през идващите няколко месеца. Неразумни вложения, изтегляне на заеми, с цел да си подвигат арендите и да се нацакват един другиго. Този техен митинг беше заимствуван от европейските - с цел да им дадат и на тях нещо ", съобщи предприемачът Светослав Илчовски - аграрни производител.

" В земеделието беше основан балон и той е гръмнал. Тези митинги бяха, с цел да кажат, че държавното управление е отговорно и по тази причина са банкрутирали и няма да платят рентите следващата година ", добави той.

" Купуваха си скъпа земя, скъпи трактори, дето не им наподобяват. Правеха се на доста оборотни, доста огромни милионери. Повечето работят земя чартърен, на условия без всякаква логичност. Затова са банкрутирали, само че още не са го разбрали ", разяснява предприемачът.

В предаването " РадиоТочка " Светослав Илчовски посочи, че държавното управление не смее да каже, че общото обвързване в целия аграрни отрасъл е към 16 милиарда лв. - това са лизинги, оборотни средства, къщички, жилища:

" Искаха живот като милионери и го получиха, поживяха няколко години и в този момент е време да заплащат ".

През 2021 година Светослав Илчовски стана прочут с изказванията си за битие на видеозапис на издевателства в ареста над прочут предприемач, направени в така наречен Комисия за проверка, работила за малко в разпуснатия 45-и парламент.

Описвайки съществуваща, по думите му от години, скица за рекет, Илчовски съобщи, че през 2017 година видял видео с издевателства в ареста, снимани от надзирателите.
ТЕМА преди 56 минути 513 преди 2 часа 945 преди 10 часа 1086
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР