Какво в корпоративната култура на компаниите трябва да следим и

...
Какво в корпоративната култура на компаниите трябва да следим и
Коментари Харесай

Все по-осъзнати, все по-гъвкави - 4 важни тенденции в корпоративната култура, които доминират и през 2020-а

Какво в корпоративната просвета на фирмите би трябвало да следим и през новата година? Кои трендове ще продължат да бъдат настоящи и да усъвършенстват работния развой? Ето какво предвижда за 2020-а платформата Buffer.

Все повече „ осъзнати “ компании

Целта на бизнеса да прави пари ли е? Доскоро на този въпрос можеше просто да се отговори с „ Да “, само че през днешния ден желаеме доста повече. Независимо дали ще го назовем „ осъзната капитализъм “ като съоснователя на Whole Foods Джон Маки или „ сетивен капитализъм “, както споделя изпълнителният шеф на Salesforce, Марк Бениоф, множеството организации стартират да застават зад нещо – наклонност, която ще продължава да превзема бизнеса.

Според анкета на Fortune, извършена през 2019 година, 72% от респондентите имат вяра, че фирмите трява да се водят от задачата си. 64% от хората считат, че главната цел на компанията би трябвало да включва „ да създадат света по-добро място “.

Това значи, че към този момент пазарим не само на база стойност и качество, а отчитаме и редица етични фактори, като да вземем за пример бистрота, корпоративна просвета, влияние върху околната среда и други.

Дискутиране на менталното здраве на работното място

2019-а бе годината на „ бърнаута “ – синдром, появил се вследствие на продължителен стрес на работното място, избран от Световната здравна организация като трудов феномен.

Този проблем сложи на дневен ред въпроса за психологичното здраве на работното място – него „ Форбс “ споделя, че би трябвало всяка компания да включи в проектите си за 2020 година.

Все още се следи стигма при дискутирането на проблемите с психологичното здраве – изключително на работното място. Почти две трети от получилите лекарска помощ по отношение на менталното си положение настояват, че са изпитвали дискриминация на работа.

Дистанционната работа

Предимствата на дистанциоинната работа и гъвкавият график могат да трансформират живота на толкоз доста хора, в това число такива с увреждания и хронични болести, родители, бременни и други, които може да имат проблем с ежедневното вървене до офиса.

Дистанционната работа се трансформира в инструмент за икономическо развиване в региони, където няма свободни работни места по специалността на даден човек. И до момента в който става все по-често срещана, значимо е да се означи, че тя към момента е алтернатива единствено за тези, която имат добра интернет връзка – нещо, което в огромна част от света към момента липсва.

Отпуските, свързани с децата

Все повече бащи не се срамят от това да вземат повече почивни дни, наклонност, която имаме вяра, че ще се задържи и през 2020-а. Днес мъжете са склонни, колкото и дамите, да кажат, че имат потребност от отпуск, с цел да се грижат за децата си, възрастните си родители или за някой болен в фамилията.

Бащинството – изключително в случай че продължава няколко седмици или месеци – може да насърчи по-силната връзка сред родителите и децата и да усъвършенства качествата на самите деца, както и грижата за дома. Доказано е, че то е положително за организациите – работодатели осведомят, че бащинството има положителен резултат върху продуктивността, морала и осъществяването на задания от чиновниците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР