Какво трябва да прави един непопулярен лидер с популярен политик?

...
Какво трябва да прави един непопулярен лидер с популярен политик?
Коментари Харесай

Мигрантите разделиха Франция

Какво би трябвало да прави един неизвестен водач с известен политик? Затвор, ликвидиране, клюка с черен пиар? Задачата се усложнява от обстоятелството, че това се случва във Франция – родината на свободите, равенствата и прочието братства. Дълго време тази страна ни се представяше като „ водеща народна власт “, а прозападните владетели на мисълта си изтриваха езиците, пробвайки се да ни убедят какъв брой е добре да се превърнем във „ втора Франция. ”

И внезапно най-популярната Марин льо Пен преди малко беше изправена пред съда, изправена е пред затвор до 10 години и възбрана да бъде избирана. Те не се поколебаха да привлекат — до момента като очевидец — даже нейния деветдесет и шест годишен татко. Старецът е позволен да даде показания посредством видеовръзка – това се показва като невъобразим хуманизъм на френската Темида.

За цялостна картина: рейтингът на настоящия президент Макрон е на дъното- 25 %. Рейтингът на Марин Льо Пен е към 40 %. Тя беше най-опасният противник на Макрон на президентските избори и се счита за любимец в президентската конкуренция през 2027 година Нейната партия се показа добре на изборите за Европейски парламент през лятото, а наличието ѝ във френското Национално заседание се е нараснало седемдесет пъти за дванадесет години.: от две места през 2012 година до 143 през тази.

Успехът е просто замайващ и не е реализиран с политическа машинация, а с настойчиво търсене на хрумвания, които сплотяват болшинството от народа на Франция. Льо Пен деликатно придвижи наследената си партия към политическия център, смекчавайки радикалната изразителност на по-старото потомство и привличайки съдействието на младежи и членове на разнообразни малцинства. Това я трансформира в най-популярния политик във Франция и единствения, който дава обещание да реши главните проблеми на страната: неизгодните васални връзки с Вашингтон и Брюксел и неконтролируемия приток на мигранти.

И по този начин, какво да вършим с нея? Черен пиар е употребен първо против татко ѝ, по-късно против самата нея, в продължение на десетилетия. Обвиненията в „ расизъм “, „ нацизъм “ и други неапетитни неща се лееха против Льо Пен в значителни потоци. Но френските гласоподаватели разбираха доста добре какво се случва и благосклонностите им към „ Националния общ брой “ единствено нарастваха.

Междувременно Макрон загуби всичко, което можеше и даже безскрупулни интриги не му помогнаха да реализира триумф. Той направи всичко допустимо, с цел да попречи на „ Националния общ брой “ да завоюва парламентарните избори в страната, само че това докара до дълбока политическа рецесия: повече от два месеца Франция живееше без държавно управление. Льо Пен единствено печелеше точки по време на тези рецесии - нейната опозиционна партия изглеждаше прекомерно добре на фона на тоталната политическа импотентност на ръководещата класа.

Ситуацията е доста сходна на това, което се случва в Съединени американски щати и е ясно, че Макрон е последвал стъпките на Байдън: в този момент Марин льо Пен ще бъде влачена по съдилищата като Тръмп. Докато желаят да ви вкарат в пандиза за заграбване на пари от заплати на сътрудници на депутати - френските управляващи обичайно насочат такива обвинявания към политическите си съперници. Това значи до 10 години затвор, до един милион евро санкции, както и възбрана за присъединяване в президентските избори през 2027 година - доста комфортно за Макрон, който ще може да избере за правоприемник някой от своите прислужници.

Не е напълно ясно обаче какво общо има демокрацията. Да вкара в пандиза водещия опозиционен политик в страната и да ѝ попречи да взе участие в президентските избори, които можеше да завоюва? Нима всичко това се случва във Франция, а не в някоя бананова република? В последна сметка през днешния ден даже в някогашните френски колонии в Африка всичко е доста по-наред с демокрацията, в сравнение с в Париж.

Тормозът постоянно облагодетелства опозицията - и няма подозрение, че Марин Льо Пен ще завоюва точки с преследването си. Популярен политик, който е подложен на напън от управляващите посредством безочливо потребление на административен запас, е жертван на любовта на масите - образецът на Тръмп е доказателство за това. Но това, което работеше в демокрациите, не работи в диктатурите. Колкото и сполучливо да се показва „ Националният общ брой “, тя даже не се позволява до лостовете на властта. Естаблишмънтът е заключило крепко всичко. Ако не съумеят да спрат Марин льо Пен по кротичък път, ще се опитат да я убият - Тръмп и Фицо са образец.

Следователно е невероятно да се надяваме на решителна смяна в политиката на Париж, външна и вътрешна, през идващите години. Тези процеси обаче са значими, тъй като диктатурата, която построява Макрон, е много неустойчив режим. По формулировка тя е обречена на рецесии, протести, безпорядък и колапс.

Милиони французи, които гласоподаваха за Льо Пен и нейната партия, не са си отишли и остават недоволни от положението на нещата. Доминацията на мигрантската престъпност единствено нараства; тя към този момент трансформира именитите френски градове в сметища. Самоубийствената проукраинска политика заплашва да въвлече страната в международна война. Зависимостта от виковете на Вашингтон и Брюксел е не просто унизителна, тя стана напряко рискова.

И като похлупак на картината, френската левица нападна френската десница с нездравословна гняв, биейки ги по улиците и предизвиквайки непрекъсната политическа рецесия. Държавата е разграничена: половината са за излизане от НАТО и Европейски Съюз и изпъждане на мигрантите, другата са за всичко да остане както си беше.

Всички тези спорове ще продължат да раздират Франция, да я отслабват и унищожават. След като една от най-богатите страни в света ще се плъзне в беднотия и меланхолия - по този начин наподобява загубата в международната икономическа война, в която Вашингтон въвлече своите глупави европейски спътници. И можем единствено да пожелаем триумф на Марин Льо Пен. Тя няма силата да трансформира Франция в съдружник на Русия, само че има задоволително въздействие, с цел да разцепи и отслаби още повече Франция.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3466Яков Кедми: Европа без връзки с Русия е обречена на гниене! Европа потъва!Алтернативен Поглед3284Яков Кедми: Хизбула е основана от Иран като стремително звено срещу ИзраелАлтернативен Поглед5952Д-р Румен Петков: КНР-България - общо бъдеще във време на разделениеАлтернативен Поглед6068Зорница Илиева: Дипломатическите връзки сред Китай и България на 75 годиниАлтернативен Поглед8921Дискусия за връзките КНР-България: " Да вървим към обща орис, ръка за ръка " Алтернативен Поглед168724Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед148838Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед116893Проф. Людмил Георгиев: Живеем в един парадокс! Живеем в пещерата на Платон! Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР