Кадри, публикувани на 4 октомври, показват пожар на мястото. Това

...
Кадри, публикувани на 4 октомври, показват пожар на мястото. Това
Коментари Харесай

ISW: Украински удари по складове за гориво, атаки край Курск

Кадри, оповестени на 4 октомври, демонстрират пожар на мястото. Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

 

Руските сили направиха лимитирани удари с дронове против Украйна в нощта на 3 против 4 октомври. Украинските военновъздушни сили оповестиха, че съветските сили са изстреляли 19 дрона Shahed-136/131 от Приморско-Ахтарск, Краснодарски край; Курска област; и окупира нос Чауда, Крим.

 

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили девет безпилотни самолета Shahed над Киевска, Черкаска, Кировоградска и Херсонска области.

 

Украинските сили продължиха наземните офанзиви в Курска област и на 4 октомври, само че без забележителен прогрес. Руски източници оповестяват за продължаващи боеве край Веселое (южно от Глушково), а съветското министерство на защитата (МО) твърди, че съветските сили са отблъснали украинските офанзиви към Нови път (южно от Веселое).

 

Руските сили неотдавна леко напреднаха във Вовчанск на фона на продължаващи настъпателни интервенции на север и североизток от град Харков на 4 октомври. Геолокирани изображения, оповестени на 3 октомври, демонстрират, че съветските сили са напреднали по улиците Колоколцова и Пушкинска в центъра на Вовчанск (североизточно от град Харков) по време на нахлуване против 30 септември.

 

Говорителят на украинската Харковска група сили полковник Виталий Саранцев съобщи на 3 октомври, че съветските сили са понижили темпото на настъпателни интервенции във Вовчанск през последните няколко дни и че съветските сили не престават да попълнят щурмовите групи посредством вътрешни ротации и смени.

 

Украинската Харковска група сили заяви на 4 октомври, че украинските сили неотдавна са провели сполучлива интервенция и са завладяли седем съветски позиции северно от Липци (северно от град Харков), а блогър съобщи на 3 октомври, че съветските сили са отблъснали украинските контраатаки в региона.

 

Руските сили продължиха настъпателните интервенции край Покровск на 4 октомври, само че нямаше доказани промени на фронтовата линия. Руски блогър съобщи на 4 октомври, че съветските сили са напреднали на запад от Новогродовка. ISW не е видял удостоверение на това изказване.

 

Според разузнаването на страната, Русия е напреднала с 1-2 км, като остават още 5-7 км до покрайнините на Покровск

Висши съветски чиновници не престават да предизвикват договорната работа в съветската войска, евентуално като част от продължаващите старания за криптомобилизация. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев съобщи на 3 октомври, че съветската военна договорна работа е " единственият метод да бъдат привлечени " руснаците да вземат участие във войната в Украйна.

 

Изявлението на Медведев евентуално е и опит да смекчи опасенията измежду съветското локално население по отношение на нова евентуална вълна на частична готовност.

 

Директорът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников, шефът на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков и посланикът в Съединени американски щати Анатолий Антонов ускориха общоприетата реторика на Кремъл на 3 и 4 октомври, обвинявайки Запада в ескалация на войната в Украйна и поощряване на нуклеарното дрънчене на оръжие на Кремъл.

 

Мироопазваща рота от беларуската 103-та обособена гвардейска десантно-щурмова бригада организира обучение по защита на граничен пункт в Казахстан в границите на учението на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКБ) " Нерушимо братство-2024 ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР