Какво точно представляват промоционалните кодовеПромоционалните кодове са буквено-цифрови низове, които

...
Какво точно представляват промоционалните кодовеПромоционалните кодове са буквено-цифрови низове, които
Коментари Харесай

Как работят промоционалните кодове и какво представляват те

Какво тъкмо съставляват промоционалните кодове
Промоционалните кодове са буквено-цифрови низове, които онлайн магазините употребяват, с цел да предизвикват клиентите да вършат покупки на техния уебсайт. Обикновено те са част от по-голяма промоционална маркетингова тактика. Отстъпката от промоционалния код може да се ползва към обособени артикули или към цялата поръчка.
Как работят промоционалните кодове
Отстъпката може да бъде под формата на % или закрепена сума. С промоционалните кодове клиентите могат да получат и безвъзмездна доставка или опаковка за подарък. Клиентите ще имат още една причина да купуват вашите артикули, в случай че употребявате тази маркетингова тактика. Промоционалният код, прочут също като код на ваучър или, се състои от композиция от числа и букви, съгласно Microsoft. Той се употребява единствено за характерни неща, като да вземем за пример празнична маркетингова акция.
Защо работят кодовете за отстъпка
Когато даден магазин издава промоционални кодове, той подтиква клиентите да купуват, което е от изгода както за клиента, по този начин и за бизнеса. Клиентите получават мечтаните от тях артикули на по-ниска цена, а магазинът за електронна търговия печели пари. Един от най-изгодните аспекти на промоционалните кодове е, че те могат да се употребяват, както от нови, по този начин и от връщащи се клиенти. Според изследване, извършено от Центъра за невроикономически проучвания към „ Claremont Graduate University “, тези тласъци имат директно влияние върху цялостното прекарване при извършване на покупки.

„Колкото и да е мъчно да се повярва, физически е потвърдено, че приемането на ваучър е по-приятно от приемането на подарък“, споделя Пол Джей Зак, шеф на Центъра за невроикономически проучвания към „ Claremont Graduate University “.

Според изследването хората, които са получили промоционални кодове, са имали по-високи равнища на окситоцин- хормон, който провокира възприятие на благополучие. При съществуването на тази напълно физическа реакция в съзнанието на вашите евентуални клиенти, без значение от метода на монетизиране на вашия уеб страница, е добре да експериментирате с включването на промоционални кодове в бизнес проекта на вашия блог.
Използване на промоционални кодове за следене на маркетинговите старания
Според списание „ Inc. “ промоционалните кодове са ефикасен метод за следене на маркетинговите ви старания, с цел да видите кои платформи генерират максимален трафик или водят до конверсии. Като свържат съответен промоционален код с съответна маркетингова акция или реклама, притежателите на магазини могат да наблюдават напъните си. Не е належащо да създавате друга отстъпка за всяка реклама, тъй като другите кодове могат да задействат една и съща отстъпка. Просто ви е нужен нов промоционален код. Според „ Inc. “ бихте могли, да вземем за пример, да създадете малко по-различни кодове („ SaleFB “, “ SaleTW “, „ SalePT “), тъй че всички реклами или маркетингови старания във “ Фейсбук “, „ Twitter “ или „ Pinterest “ да имат неповторими, характерни за платформата промоционални кодове.

Ако клиентът види промоция, оповестена в имейл или в обществена медия, само че не кликне незабавно, с цел да се възползва от нея, слагането на характерни числа и букви на тази реклама може да помогне. Тъй като клиентът вкарва особено създадения код за промоция, той ви споделя и къде е видял рекламираната продажба, а вие въпреки всичко ще можете да уловите и анализирате възвръщаемостта на вложенията от рекламата в тази платформа.
Как да се възползвате оптимално от промоционалните кодове
Когато клиентът вкара промоционален код по време на процеса на заплащане, магазинът ревизира два пъти дали са изпълнени всички условия на промоцията, преди да валидира кода. Ако да вземем за пример промоционалният код предлага 20% отстъпка от колички за извършване на покупки на стойност 200 или повече лв., кодът няма да работи, в случай че не е доближат минималният предел. Можете също по този начин да изключите избрани марки или артикули от условията.
Използване на няколко кода
В взаимозависимост от вашия уеб страница може да разрешите на клиентите да вкарват няколко промоционални кода или да ги ограничите да употребяват единствено един код. Въпреки че имате цялостен надзор върху това какъв брой кода може да употребява клиентът, от решаващо значение е да гарантирате, че транзакцията е преференциална за вас без значение от броя на употребяваните кодове.
Какви са другите типове налични промоционални кодове
Съществуват три типа промоционални кодове, от които притежателите на магазини могат да избират.
Кодове за необятната общност
Промоционалният код за необятната аудитория може да бъде обсъждан или употребен от всеки. Те са потребни за привличане на нови клиенти и за увещание на съществуващите клиенти да се върнат за още.
Тайни кодове
Частните кодове се употребяват от търговците на дребно, с цел да се насочат към избрана демографска група. Частните кодове, които постоянно се дават на лоялни клиенти за специфични благоприятни условия за извършване на покупки, като да вземем за пример за извършване на покупки за първи път, са добър метод за привличане на нови клиенти.
Кодове, които са лимитирани
Кодът с стеснен достъп е предопределен за един консуматор и може да се употребява единствено един път. Например, като опрощение за закъсняла доставка или като признателност за направена 50-та покупка на вашия уебсайт, можете да изпратите на клиент код с стеснен достъп.

В множеството случаи потреблението и на трите типа промоционални кодове на вашия уеб страница е най-хубавият вид. Това ще подсигурява, че се свързвате с необятен кръг клиенти и им предоставяте причина да създадат покупки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР