Какво те вбесява? Сравнително невинен въпрос. Отговорът му обаче, разкрива

...
Какво те вбесява? Сравнително невинен въпрос. Отговорът му обаче, разкрива
Коментари Харесай

Познанието за това какво те ядосва, разкрива 5 неочаквани неща за теб

Какво те вбесява? Сравнително почтен въпрос. Отговорът му обаче, разкрива повече в сравнение с очакваш.
Според Карл Юнг, познанието за това, какво те ядосва разкрива значими неща за твоята персоналност и стаени въпроси. Той споделя:

Всичко, което ни ядосва у другите, може да ни води до разбирането за нас самите.

Съществува повече от близка връзка сред яд и обич. Всъщност, гневът е нашата реакция към това, което заплашва това, което обичаме и за което ни е най-вече грижа.

Гневът е необикновено мощна страст. Тя е индикация, че нещо не е наред. В общи линии е тип сигнал, който разкрива подсъзнателните ни мисли.

Гневът е външен сигнал за вътрешно напрежение. Представлява освобождение на стаена и заключена страст. Означава, че човек към този момент не може да удържа възприятията си и те избухват по най-различни способи. Всички се ядосват, само че някои го демонстрират повече от другите.

Най-интересно е обаче това, което те ядосва. Мнозинството от нас се ядосват по нормалните аргументи – големия набор от несправедливости по света. Не разбираме войната и убийствата. Не разбираме за какво се изхвърлят големи количества хубава храна, до момента в който деца умират от глад; изтезанията на животни за наслаждение и облага.

Всички се ядосваме, поради такива неща. Тогава защо приказваме?

1. Какво те ядосва? – да бъдеш упрекван за нещо, което не си направил

Какво разкирива това за теб: самочувствието ти зависи от мнението на близките

Кой разумен човек желае да бъде упрекван за нещо, което не е направил? Но в случай че това е нещо, което същински те вбесява, е евентуално самочувствието ти да зависи от валидиране от близките. Имаш същинска потребност от това другите да те виждат във допустимо най-хубавата светлина. Всичко, което може да хвърли сянка върху тази светлина те наранява надълбоко персонално.

Има и други аргументи това да те разстройва. Ти имаш мощно възприятие за правдивост и почтеност. Ти си видът човек, който поддържа второстепенните играчи, застъпващ се за новобранците. Ще защитаваш тези, които са имали по-лошия шанс и деликатно ще гледаш всички причини на двете страни, преди да вземеш решение. Имаш доста изострено възприятие за вярно и неверно и ще подкрепяш тези, които не могат.

2. Какво те ядосва? – лъжци

Какво разкирива това за теб: ти асоциираш своята еднаквост с честността и истината

Никой не обича лъжците, само че в случай че лъжата те вбесява истинки, какво разкрива това за теб? Лъжата е нарушение на доверието. Тя нападна самото ядро на нашето битие. Това ни визира на надълбоко и подсъзнателно равнище.

Тези, които ни лъжат, в действителност ни предават. Когато го вършат, те протягат ръка на самата ни еднаквост. Ние започваме да губим доверие в личните си инстинкти. Ние се свързваме с хората, поради личния си облик. Реакциите на другите хора са това, което оформя нашата еднаквост. Ако тези хора ни лъжат, това визира цялостната ни структура.

Надеждните хора са по склонни към гняв, когато ги лъжат. Те са лоялни, предани и взимат отговорностите си доста насериозно.

3. Какво те ядосва? – неприятни водачи

Какво разкирива това за теб: отдаваш огромно значение на обществения етикет

Ярост на пътя. Проблем на 21 век, който става все по-значим. Но какво значи за теб, в случай че непрестанно си гневен, до момента в който шофираш? Изкуствената черупка на нашите коли ни пази, до момента в който караме. Въпреки това, ние отново чакаме да изпитваме обществените нюанси, които сме приели за даденост в всекидневието.

Например, в случай че се движим пешком и инцидентно се сблъскаме с различен човек, множеството от нас незабавно биха се извинили. Двамата приемате извинението и продължавате по пътя си без неприятни усеща в общия случай.

Затворени в колите си, ние сме по-безлични, намираме се в сигурност и ритъмът е по-бърз. Проблемът е, че до момента в който караме грешките биват подсилени и реакциите ни са незабавни. Ако това ти звучи познато, значи си от хората, които се нервират, в случай че дадат път някому на шосето и не получт признателност.

4. Какво те ядосва? – хора, които си приписват заслуги за твоята работа

Какво разкирива това за теб: твоята работа е това, което си ти

Това е нещо, което в действителност ме вбесява, какво значи това за мен? Работата ми е значима за моята еднаквост. Това е кой съм и какво върша. Ако някой го открадно и си го припише, ще стане ужасно. Да мислиш по какъв начин след цялото изпитание, някой просто си го пришива за свое и прибира дивидентите е немислимо.

За други това може да не е чак подобен проблем. Но аз свързвам работата си с моята личност. Да откраднеш труда ми е като да отвлечеш детето ми и по-късно да го продадеш.

От всичко в живота ми, работата е най-важното нещо и това, което обичам най-вече. Онези, които се вбесяват, когато други се възползват от тяхната работа нормално асоциират своята персоналност с работата си. Работата им е това, което са те самите. Те отдават голямо значение на имената на позициите, които заемат, поради личното си самочувствие, не с цел да впечатляват близките.

5. Какво те ядосва? – хора, които се пререждат на опашката

Какво разкирива това за теб: няма да позволиш на никой да се възползва от теб

Някои националности отдават голямо значение на етикета при реденето на опашка. Наруши етикета и очаквай (поне във Великобритания) мръщене или по-лошо – мощно дюдюкане в твоя посока.

За някои хора обаче пререждането носи чувство за морално отвращение. Ако някой те пререди, значи се възползва от теб. Гадният пререждач е пренебрегнал разпоредбите, които всички останали съблюдаваме.

Намираш се в неприсъща за теб обстановка. Изправен си пред избор да се изправиш да защитиш правата си или да запазиш безмълвие. Но коства ли си да се излагаш на риск, поради място на опашката?

Хората, които ще се обадят имат доста мощно чувство за това други да се възползват от тях. Вероятно е те да поддържат дела, в които има сходна неправда.

Очевидно има милиони други неща, които ни вбесяват. Знам, че единствено надрасках повърхността. Ако желаете да споделите какво ви влудява, ще се радваме да научим.

Автор: Джейни Дейвис , за learning-mind.com. Прочетете истинската публикация.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР