Какво сме ние, цивилизация междупланетно социално отхвърляна? Защо ако извънземни

...
Какво сме ние, цивилизация междупланетно социално отхвърляна? Защо ако извънземни
Коментари Харесай

Ако ги има, най-вероятно те не ни искат

Какво сме ние, цивилизация междупланетно обществено отхвърляна? Защо в случай че извънземни идват на посетители, те в никакъв случай не са поискали да приказват с нас, хората. Земята може да е мястото, което галактиката желае да посети поради естествената й хубост или нещо друго, само че не и поради хората, които я обитават.

Един доста предстоящ отчет на Пентагона за НЛО прави някои заключения. Е, не доста. Съобщава се, че следените НЛО от достоверни очевидци, в това число военни водачи и екипажи на кораби, са с незнаен генезис.

Те не са авангарден американски боен хардуер, заключава Пентагонът, съгласно отчет разказан в Ню Йорк Таймс. Но какви са те, остава незнайно или най-малко неизказано. Изработени ли са от извънземен хардуер? Или са оптични илюзии на слънце, небе и други естествени фактори? Или трикове, които камерите могат да ни играят? Това последното е повода, заради която по-модерният термин за НЛО е Неидентифицирани въздушни феномени или UAP, тъй като те въобще не могат да бъдат обекти.

По-голямата част от отчетите, които се чака да бъдат оповестени в петък, ще бъдат некласифицирани, което значи, че обществеността ще има достъп до тях.

Но част от тях ще бъде скрита, което към този момент води до спекулации, че военните вършат това, което вярващите от НЛО постоянно са мислили – скриват знанията си за извънземния живот от американската общност и света.

В края на краищата, видеозаписите, направени от някои военнослужещи, демонстрират обекти с изключителни качества да форсират, въртят, трансформират курса с невероятна сръчност и изчезват или остават във въздуха видимо дни наред.

Но с всички тези невероятни наблюдения, към момента наподобява, че най-големият мотив против извънземното посещаване е, че тези интелигентни същества някъде там в никакъв случай не желаят да влязат в контакт с нас. Цялото това пътешестване и никакво срещане с чичо Джо.

Другото допустимо пояснение, което се популяризира е, че Китай или Русия или и двете страни са създали хиперзвукова технология надалеч отвън това, което Съединени американски щати са съумели да реализират.

Хиперзвуковите самолети са способни да пътуват с пет пъти по-голяма скорост от звука и да следват доста нестабилни полетни траектории. И двете непознати сили са похарчили доста за тази технология.

Заедно с оптичните трикове, това пояснение има по-голям смисъл от концепцията, че доста пасажери от светлинни години разстояние идват чак до тук, без да вършат опит за някакъв контакт. Ние фантазираме за такава връзка, без значение дали става въпрос за общителните извънземни от „ Cocoon “ или 9-футовите хуманоиди в класическия „ Twilight Zone “ епизод „ To Serve Man “, които, до момента в който носят хипотетични филантропични блага, имат готварска книга със същото заглавие като епизода.

Ако в някой от тези мистериозни феномени, които водачите са следили, има извънземни от действителния живот, те даже не се осмеляват да ни „ поздравят “.

Не бива да прогонваме изцяло мисълта, че междугалактически транспортни средства или форми на живот съществуват. От друга страна, в случай че те съществуват, евентуално няма да научим за тях от оперативна група на Пентагона, образувана от разузнавачите, не от учените.

Ако не друго, хората са склонни да намират това, което търсят. Хората на Пентагона са скъпи специалисти по военни технологии, само че по природа те сканират небето и водите търсейки непознати закани, а не междупланетни визити. Работната група би трябвало да включи в своя отчет най-малко данните и доказателствата, които е събрала, с цел да разреши самостоятелен теоретичен надзор.

Може би Айзък Азимов ни даде най-хубавото пояснение за какво теоретични извънземни може да не желаят да реализират контакт с нас. По време на Студената война той написа къса история за космичен директорски орган, който е на път да влезе измежду хората на Земята в своята книга за зрелите планети, тъй като те са постигнали атомна мощност. Но когато пазителят на книгата научава, че те тестват нуклеарната сила на личната си планета, той зачертава хората.

Ако Азимов беше тук през днешния ден, той би могъл да разшири малко тази история. Извънземните могат да вземат мярка за премахване на повтарящите се суши и горски пожари, екзистенциалната опасност за нашия тип от изменението на климата и да се чудят на форма на живот, която би унищожила личния си дом по този метод. Защо да се мъчиш да разсъждаваш с такива същества? Мъдрият страж на галактическата книга евентуално би ни зачеркнал още веднъж, мърморейки заглавието на истинската история: „ Глупави задници “.

Редакционна публикация на вестник Los Angeles Times.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР