Какво щяхте да правите, ако държавата покриваше основните ви разходи

...
Какво щяхте да правите, ако държавата покриваше основните ви разходи
Коментари Харесай

Какво представлява универсалният основен доход и как ще промени живота на всички ни?

Какво щяхте да вършиме, в случай че страната покриваше главните ви разноски за живот? Щяхте ли отново да ходите на работа?

Тази идея се назовава повсеместен главен приход (УОД) - идентична сума, плащана на всички, без значение от вашето благосъстояние или дарба за работа - и предходната година четири страни стартираха пилотни стратегии, с цел да ревизират дали тя в действителност работи на процедура.

Спокойно можем да я назовем най-амбициозната обществена политика в историята ни.

Благодарение на УОД работата може към този момент да не дефинира живота ни и вместо това ние би трябвало да намираме продуктивни съществувания в непринуден блян към по-голямо положително, или в съзидателните изкуства.

" Съществуват голям брой технологии, които стартират да навлизат в живота ни. Хората ще би трябвало да се приспособяват към смяната по един или различен метод “, разяснява  Антъни Пейнтър, шеф на Центъра за деяние и изследване в Кралското общество на изкуствата в Лондон, който през декември 2016 година пусна резултатите от проучване след едно траяло една година изследване на концепцията.

" Основният приход просто им дава някакъв късмет ", сподели той, наблягайки по-непосредствените изгоди, които ще дойдат от прекрояване на съществуващата плетеница от поддръжка за безработните.

Ако всеобщата безработица и страховете от технологията са съвременни трендове, концепцията за повсеместен приход датира от епохи.

Но кой ще заплаща?

Застъпниците на концепцията настояват, ще има доста благоприятни условия за внасяне на промени в събирането на налози в новата стопанска система, и споделят, че нашите сегашни режими са завладяни от неефективност и би било допустимо с радикална смяна да се освободят пари за препоръчаните закрепени суми.

Как тъкмо ще работи УОД и кои са главните причини за и срещу? Вижте още по тематиката в това много забавно видео на Kurzgesagt – In a Nutshell.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР