Какво ще се случи ако няма достатъчно количества газ през

...
Какво ще се случи ако няма достатъчно количества газ през
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Русия не е най-сигурният партньор, трябва да се подготвим за най-лошото

Какво ще се случи в случай че няма задоволително количества газ през зимата? Отговорът на вицепремиерът бе, че би трябвало да се подготвим “за най-лошото”. “Липсата на задоволително количество газ ще докара до стопански загуби. Икономистите спорим дали последствията ще са неприятни, или пагубни!”, съобщи Атанас Пеканов.

Той посочи още: " Отстраняването на шефовете на Национална агенция за приходите и Агенция “Митници”, и промяната на регионалните шефове, са естествени. Всяко едно държавно управление подхваща такива стъпки при започване на своето ръководство. Действията, които бяха направени в първите дни са изцяло естествени. Всеки един нов кабинет би трябвало да подсигурява допустимо най-ефективната работа на институциите. И постоянно, когато става промяна на властта, се вършат някои промени”, изясни Пеканов.

Той изясни за какво ресорът за евросредствата във финансовото министерство беше обособен от него. “Ние одобряваме една конструкция, която съществува от дълги години и в други европейски страни. Темата с европейското финансиране е много комплицирана. Тя влиза в ресорите на доста министерства, по тази причина е добре да има обособен вицепремиер, който да се занимава с тази тема”, изясни Пеканов.

“Това, което не се движеше с положително движение предходния кабинет е, че не бяха одобрявани в Народното събрание неща, които би трябвало да се случват по Плана за възобновяване. За второто, заплащане, което би трябвало да се случи в края на годината, има единствено един признат закон - за поощряване на заетостта. Има 3, които стигнаха в Народното събрание, 1 мина на първо четене. Т. е единствено 1 закон, от общо 22, е минал на второ четене”, такава равносметка на кабинета “петков” направи служебният вицепремиер.

Той увери обаче, че 21 от 22 закона са във крайна фаза. “Това е план, който във версията на Плана, която изпратих през октомври предходната година не беше вътре. Но ще се оправим и с това и ще желаяме първото плащане”, разясни той. Първото заплащане е в размер на 1,3 милиарда, които ще бъдат поискани до края на месеца. След това Европейска комисия има период от 2 месеца да направи разглеждане. А парите се чакат наесен ", обясни стъпките Пеканов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР