Какво се случва с тялото, когато се спре да се

...
Какво се случва с тялото, когато се спре да се
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, когато откажем от месото

Какво се случва с тялото, когато се спре да се яде месо? Независимо дали става въпрос за здраве, резистентност или етични аргументи, от ден на ден хора избират да ядат по-малко скотски протеини или въобще да не ядат.

Но какви са последствията за здравето от премахването на месото?

Дали намаляването или премахването на месото е панацея за всички здравословни проблеми? Или ви оставя дефицит на значими хранителни субстанции? И какво би трябвало да знае някой, когато прави преход от диета, която включва месо, към такава, която е растителна или изцяло веганска?

Не всеки, който обмисля метод на живот без месо, стартира от едно и също равнище или вид консумация, фактор, който може да окаже въздействие върху метода, по който тялото реагира, когато е лишено от скотски протеин.

„ Когато обмисляме по какъв начин месото въздейства на нашето физическо здраве, първо би трябвало да вземем поради типа на употребяваното месо; изследванията демонстрират, че модифицираното месо да вземем за пример може да има по-значителни негативни въздействия от непреработеното месо “, споделя диетологът Дани Леви-Уолинс.

„ Червеното месо, спрямо бялото месо, също може да се свърже с нараснал риск от избрани болестни положения.
Това допуска, че типът и източникът на месни протеини играят роля в това по какъв начин телата ни реагират при консумация. “

Най-голямо количество колаген има в агнешкото и телешкото месо. Най-малкото количество от този съставен елемент участва в птичето и свинското месо.
Отказът от месо води до по-бързо стареене на кожата. Това не е всичко, което хората губят, когато решат да не ядат месо.
Освен всичко друго, месните артикули са източници на витамини от група В, които от своя страна са виновни за регулирането на доста метаболитни процеси, в това число въглехидрати, мазнини и протеини.

По-специално, витамин B12

е нужен за поддържане на здравословни равнища на червени кръвни кафези и червени кръвни кафези в тялото.
„ Месото обезпечава съществени микронутриенти, като енергизиращи витамини от група В, желязо и цинк, и също е източник на пълностоен протеин. Пълноценната протеинова храна съдържа всичките девет аминокиселини, считани за съществени за положителното здраве – и те не могат да бъдат създадени от човешкото тяло, ние би трябвало да ги получим от външни източници. Можете също по този начин да получите пълноценни протеини от немесни източници като млечни артикули, яйца и соеви артикули (едамам, тофу) или посредством съчетание на други съставки (напр. ориз и фасул ). Но защото месото е извънредно наличен и сполучлив източник на пълноценни протеини, може да има дефекти от цялостното прекъсване на потреблението, без да се заменят неговите хранителни изгоди. Ако месото просто се в профил и не се размени, потребителят е изложен на риск от недостиг на желязо или B12, анемия и мускулна загуба “, изяснява Леви-Уолинс.

Източник: Real Simple /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР