Какво се случва с разследването и оповестяването на причините за

...
Какво се случва с разследването и оповестяването на причините за
Коментари Харесай

Бивш служебен министър пита - какво стана с разследването на катастрофата с Ми-17?

Какво се случва с следствието и оповестението на аргументите за злополуката на един от хеликоптерите Ми-17 при Летище Пловдив, които нормално носят българското знаме на военния церемониал на Гергьовден? Това пита някогашният длъжностен боен министър Велизар Шаламанов, който в този момент е част от „ Демократична България “.
„ Ни новина, ни кост “ - по този начин Шаламанов риторично си дава отговор, припомняйки, че мина над 1 година от трагичния случай. Той прави съмнение каква може да е повода за злополуката: „ Най-вероятната причина в този случай е техническа щета на опашния винт или на неговото задвижване, породена от вътрешна „ отмалялост на материала “. Основната отговорност за тази щета е неправилното поддържане на руската летателна техника, в повърхностен размер от условията на производителя, удължаването на междуремонтния запас на „ своя глава “, без единодушието на производителя. Извършваният надзор през това в допълнение време е единствено външен – „ по положение “, без вътрешно-структурен разбор на материала и степента на неговата „ отмалялост “, който се прави, посредством сканиране при производителя ”.
Според Шаламанов, практиката на подобен вид „ поддръжка “ на военната ни техника продължава и в този момент.
Бившият ни боен министър стига по-далеч, като търси отговорност и показва преди всичко президента Румен Радев, като виновен за положението на бойната ни авиация в качеството му на пълководец на Военновъздушни сили преди да стане държавен глава. Освен това – министър председателят Бойко Борисов и министърът на защитата Красимир Каракачанов. „ Вие доста добре знаете, че бюджета на Военновъздушни сили и глобите против компании на съветския военнопромишлен комплекс не разрешава поддръжката на руската авиационна техника, съгласно условията на производителя, че полетните часове, които осигурявате на летците за една година са рисково малко и изискванията им на труд са „ рискови “ за тях и за близките. И все пак не потърсихте надеждни форми със съдружниците за поддръжка или за преустановяване на полетите на рисковата съветска авиотехника и увеличихте средствата за полетните часове ”, споделя Шаламанов по адрес на Борисов и Каракачанов. Други виновници той вижда в лицето на Началникът на защитата, Командирът на Военновъздушни сили и Командирът на авиобазата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР