Какво се случва с някои от ръководителите на специалните служби

...
Какво се случва с някои от ръководителите на специалните служби
Коментари Харесай

Мистерията с началника на най-страшната полиция в човешката история остава и до ден днешен

Какво се случва с някои от ръководителите на специфичните служби на Третия райх, си остава въпрос и до през днешния ден, само че несъмнено най-загадъчно е случилото се с Хайнрих Мюлер, шефът на SS службите. Той е бил и един от шефовете на тайната полиция Гестапо, поради което го наричали Мюлер Гестапо.Той е бил една от най-влиятелните фигури по време на нацисткия режим. С него са съгласувани всички заповеди за смъртно наказване, а след опита за атентата против Хитлер Мюлер оглавява специфична комисия за следствие на заговора, вследствие на което са убити малко над 7000 души.Преди рухването на Берлин Мюлер е забелязан в интераторската канцелария. Официалните изводи гласят, че той се е самоубил, само че след време се появяват доказателства, че е инсценирал личната си гибел.

 1529878902 heinrich mueller 1383216739 - Мистерията с началника на най-страшната полиция в човешката история остава и до ден сегашен
Първият, който споделя тази догадка намерено, е генерал-лейтенат Ханс Ратенхубер. По негови думи Мюлер се опитал да избяга на 2 май, само че е хванат от руски бойци, след което е отведен в Москва. Предполага се, че тогава е вербуван като руски разузнавач.Ратенхубер също бил измежду пленените немци и споделя, че дружно с Мюлер са възнамерявали бягство, само че в следствие са се разделили.Официалната версия през 1945 година обаче твърди, че Мюлер е открит мъртъв в униформа на SS службите и макар че лицето е било обезобразено, в тялото са открити персоналните документи на шефа на Гестапо и по тази причина се взема решение, че е той.Но при започване на 50-те години все по-често се появяват хипотезите, че това не е бил Мюлер. Писателят Валтер Шеленберг издава книгата Лабиринт и предизвика същинска сензация с нея, тъй като твърди, че Мюлер е станал част от руското разузнаване още до момента в който е бил началник на Гестапо.


 Най-отдясно: Хайнрих Мюлер

Най-отдясно: Хайнрих Мюлер
След Курската борба през 1943 година доста от фашистките водачи схващат това, което Хитлер отхвърля да признае – че Германия ще загуби войната, и почнали да търсят разновидности за избавление.В стеснен кръг Мюлер е споделя, че се възхищава на уменията на руските разузнавачи, а някои даже считали, че е подготвен да им сътрудничи. В деня, когато Мюлер изчезва, изчезва и неговият непосредствен другар Кристиан Шолц, който живеел в негов дом в Берлин.

 1529878907 01 1 - Мистерията с началника на най-страшната полиция в човешката история остава и до ден сегашен
Съществува версия, съгласно която Мюлер се е свързал със руското разузнаване чрез военното контраразузнаване Смерш, а тялото, което намират и погребват като шефа на Гестапо, в действителност е на Шолц.Тези теории стават все по-популярни и през 1963 година тялото от гроба му е ексхумирано, а следствието открива, че това не е Хайнрих Мюлер. Така мистерията какво се случва с началника на най-страшната полиция в човешката история, си остава до през днешния ден.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР