Какво се получава, когато бактериите се хранят с промишлени плодови

...
Какво се получава, когато бактериите се хранят с промишлени плодови
Коментари Харесай

Това яке от изкуствена кожа е изработено от бактерии

Какво се получава, когато бактериите се хранят с промишлени плодови боклуци? " Жълто кожено яке " може да не е първият ви отговор, само че тъкмо това е резултатът от съдействието сред датската фешън марка Ganni и мексиканската компания за биоматериали Polybion.

Блейзърът - уникален първообраз, който е умислен като доказателство на концепцията за бъдещи сбирки - е направен от бактериална целулоза и вместо да се пробва да възпроизведе характерностите на кожата, е планиран по този начин, че да се усеща като изцяло нов материал.

" Бяхме впечатлени от обстоятелството, че доста хора харесват якето, тъй като материалът не наподобява на кожа ", споделя Алексис Гомес-Ортигоза, съосновател на Polybion. " Наистина е елементарно да се разпознае, че това не е кожа - само че и че не е пластмаса. Има неповторимо чувство. "

Въпреки че се създава по някои от методите, свързани с обичайна кожа, блейзърът има доста по-малък въглероден отпечатък, без да прави компромис със здравината и дишането, споделят основателите му. " Това е първото сако, направено в миналото от международна марка от бактериална наноцелулоза ", прибавя Гомес-Ортигоза, " Така че това е много значим стадий за промишлеността на биоматериалите. "

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР