Какво представляват упражненията на Кегел, как се практикуват, колко често

...
Какво представляват упражненията на Кегел, как се практикуват, колко често
Коментари Харесай

Упражнения на Кегел – защо са полезни?

Какво съставляват упражненията на Кегел, по какъв начин се практикуват, какъв брой постоянно би трябвало да вършиме упражненията на Кегел и защо оказват помощ?

За пръв път през 1946 година доктор Арнолд Кегел приказва за система от извършения за стягане, възстановяване еластичността и контрола на мускулатурата на влагалището, уретрата и ануса (или другояче казано мускулите на тазовото дъно, прочут в медицината като Pubococcygeus ).

Как да изпълнявате упражненията на Кегел?

Кои в действителност са мускулите, които би трябвало да упражнявате? Опитайте се да спрете струята по време на уриниране или пъхнете пръст във влагалището и стегнете мускулите към него. Е, тъкмо тези мускули би трябвало да упражнявате посредством извършения на Кегел. А самите тренировки се показват в стягането, задържането за няколко секунди (5-10_ и отпущането на мускулите на тазовото дъно (отново за 5-10 секунди) и по този начин няколко повторения.

Правете упражненията на Кегел няколко пъти дневно (3 тренировки по 20-30 повторения са положително начало). След към 4-6 седмици, когато мускулите за заякнали, може да увеличите честотата на тренировките както и продължителността на задържането на мускулите в плътно състояние.

За вярното осъществяване на упражненията на Кегел може да употребявате комплекст от вагинални конуси с друга величина и тежест, които се слагат във влагалището и задачата е да ги задържите известно време тем. Апаратурата Биофидбек (медицинска сонда, която се вкарва във влагалище) също оказва помощ да контролирате вярно мускулите.
Хубавото на упражненията на Кегел е, че могат да се вършат безусловно на всички места и когато и да е и никой няма да разбере. При упражненията на Кегел би трябвало да стягате единствено мускулите на тазовото дъно, без да напрягате мускулите на корема.Важно е да бъдете систематични, с цел да имат резултат упражненията.
Какви са изгодите от упражненията на Кегел?
Подобряват еластичността, силата и контрола на влагалищната мускулатура, което оказва помощ естественото раждане да мине по-леко и бързо.Упражненията на Кегел имат позитивен резултат при инконтиненция на урина и хемороиди (два постоянно срещани казуса при бременност). Упражненията на Кегел дават свободата на бременните дами да кихат, кашлят и да се смеят без да се тормозят от несъзнателно изпускане на урина.Тренирането на мускулите на тазовото дъно оказва удобен резултат след раждане – за по-бързо укрепване и възобновяване.Стягането на влагалищната мускулатура усъвършенства кръвоснабдяването там долу, покачва чувствителността на G-точката, вследствие на което удоволствието от секса е по-голямо, а достигането до оргазъм – по-лесно (и не по-маловажно е, че упражненията на Кегел спомагат за изпитването на по-силни и разтъсващи оргазми).Спомагат за предотвратяване от изсипване на половите органи (например след раждане).Упражненията на Кегел усъвършенстват ерекцията при мъжете и защищават от импотентност.Помагат на мъжете, които имат проблем с прекомерно бързата еякулация.
Източник: rozali.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР