Какво правим, ако центрофугата на пералнята не работи?В съвременния динамичен

...
Какво правим, ако центрофугата на пералнята не работи?В съвременния динамичен
Коментари Харесай

4 грешки, свързани с пералнята

Какво вършим, в случай че центрофугата на пералнята не работи?

В актуалния динамичен свят, в който най-големият недостиг е този на време, съществуването на алтернатива облеклата да излизат сухи или съвсем сухи от пералнята машина, е по-добрата опция от простиране и сушене, написа

Какво обаче вършим, в случай че центрофугата на пералнята не работи? Много постоянно повода се оказва обвързвана с ваши дейности и неправилна приложимост на уреда, а не с щета или заводски недостатък. Преди да обвините производителя и търговеца за бедата си, вижте ето за какво пералнята не центрофугира и какво да измененията в метода си на пране, с цел да избегнете този проблем.

Ето за какво пералнята не центрофугира – 4 топ аргументи, свързани с неправилната приложимост на уреда и с вашата виновност

1. Препълвате пералнята

Препълването на пералнята с облекла, чиито килограми надвишават предложените за съответната стратегия, постоянно води до отвод на функционалността за центрофугиране. Най-добре е да цялостните пералнята на 70% от потенциала ѝ. Тоест, в случай че е до 5 кг., постоянно сложете по-малко – 4 кг., с цел да запазите живота на пералнята си машина и редовността ѝ по-дълго, както и да нямате проблем с центрофугирането. Винаги проверявайте какъв е потенциалът и оптималните килограми за съответната стратегия и не забравяйте, че те са разнообразни за другите стратегии.

Препълването на пералнята води и до различен нежелателен резултат – незадоволително изпрани облекла и заплаха от щета на нежни и ефирни тъкани. Колкото по-малко облекла тъпчете в пералнята си, толкоз по-доволни ще сте от резултата. Ако задачата на препълнената пералня е икономисване на ток и вода, намалете градусите и перете на допустимо най-ниските,които биха ви свършили работа, пропуснете предпрането и спомагателното изплакване. Готово. Пестите, без да жертвате живота на машината ви, нещо, което в действителност не е икономисване, защото ще ви коства скъпо – ремонт или нужда от покупка на нов апарат.

2. Изземвате ролята на експертите

Ако сте се опитвали да вършиме ремонт или подмяна на програматора сами, без да имате нужните познания и опит, то нищо чудно, че в този момент центрофугата не работи и облеклата излизат чисто мокри от машината ви. Всъщност радвайте се, че въобще пералнята пере и че работи. Не се опитвайте в никакъв случай да вършиме ремонт на апарат без нужните познания. Това може освен да докара до проблем с уреда, само че и до заплаха от наводняване или токов удар. Оставете задачата на квалифицираните експерти.

3. Твърде малко облекла в машината

Както прекомерно многото облекла, които едвам побирате в машината и се пробвате да изперете дружно, по този начин и прекомерно дребното основават проблем. Не пускайте 2-3 ризи единствено да вземем за пример, тъй като това също основава проблеми за действието на машината и сочи за какво пералнята не центрофугира. При някои марки, които са със система за уравновесено систематизиране на прането преди центрофугиране, в случай че сложите прекомерно малко облекла, става невероятно да бъде реализирано положително систематизиране на тъканите в барабана, което пречи на включването на центрофугирането.

4. Твърде доста препарат

Ако считате, че използването на повече прахуляк за пране от предложеното води до по-чисти облекла, грешите. Не слагайте повече от количеството, посочено на опаковката, с цел да не повредите тъканите и пералнята си машина. Повечето препарат значи не повече непорочност, а повече пяна. Това може да повреди машината или облеклата ви, да останат недоизплакнати тъканите или да попречи на центрофугата да се включи и да извадите облеклата от барабана мокри. Спазвайте прецизно напътствията на опаковките, те не са инцидентни и не поставяйте обилно, допълнително количество или количество „ на око “ препарати в отделенията на пералнята ви машина.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР