Какво прадставлява благодатният огън? Това ловък фокус ли е, или

...
Какво прадставлява благодатният огън? Това ловък фокус ли е, или
Коментари Харесай

Благодатният огън: Трик или Божествено чудо?

Какво прадставлява плодородният огън? Това сръчен фокус ли е, или чудото, носещо Господнята светлина на истината?

На този въпрос дълго време търси отговора съветски физик - академик от Института по атомна сила благодарение на прецизни принадлежности. Преди време той съумя да потвърди, че Благодатният огън в реалност има Божествен генезис. Ръководителят на лаборатория за йонни системи към института Курчатов Андрей Волков съумя да направи това, което никой преди него не съумя да направи - той организира теоретичен опит в храма на Божи гроб в Ерусалим. По време на втурване на Благодатния огън уредите са записали внезапно повишаване на електромагнитното лъчение.

52-годишният претендент на физико-математическите науки Андрей Волков постоянно се е интересувал от необикновеното събитие на спонтанното запалване на огъня в храма на Божи гроб, което се случва в навечерието на православния Великден.

Този огън се появява самичък по себе си, а в първите няколко секунди, той не изгаря хората, даже вярващите си " мият " лицето и ръцете с него, като с вода.

Волков предположил, че този пламък има плазмен разряд. И тогава му пристигнала концепцията за смелия опит – да мери електромагнитното лъчение в църквата по време на появяването на Светия огън.

" Знаех, че това не е елементарно – в светилището с съоръжение може и да не ме пуснат, споделя Андрей Волков. – Но въпреки всичко взех решение да поема риска, а всички принадлежности да побера в едно " елементарна куфарче ". Като цяло се надявах на триумф. И ми провървя. "

Ученият настроил по този начин устройството: в случай че по време на появяването на Благодатния огън се получи пик на електромагнитните полета, компютърът ще го фиксира. Ако пламъкът е единствено фокус за вярващите, тогава това няма да се случи.

Волков гледал по какъв начин патриархът на Ерусалим влиза в храма с куп свещи. Хората, замръзват в очакване на чудото. В последна сметка, съгласно легендата, в случай че Благодатният огън не слезе при хората в навечерието на Великден, това ще означи приближаването на края на света.

Фактът, че е станало знамение, Андрей Волков, схваща преди всички останали в храма – инструментите му демонстрират скок на електромагнитното поле!

Физикът споделя: " Вече е ясно, че Светият Огън не е основан от хора. Това не е неистина и машинация - физическите му " следи " могат да бъдат измерени! И това необяснимо до момента обособяване на сила може да се назова Божието обръщение. "

За християните доказателствата обаче са непотребни, тъй като проявата на Божественото посредством знамение укрепва вярата, а концепцията за Бог не може да бъде заключена в каквито и да е формули.

Източник: abcblog.eu
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР