Какво пошлост са извънредните или специализирани съдилища, прокуратури? Не ни

...
Какво пошлост са извънредните или специализирани съдилища, прокуратури? Не ни
Коментари Харесай

Илиян Василев: Пълзящ преврат към авторитаризъм

Какво долнопробност са изключителните или профилирани съдилища, прокуратури? Не ни трябват никакви профилирани органи, тъй като те подменят тематиката за неналичието на успеваемост и функционална склонност на прокуратурата, на съдилищата и отвличат вниманието на обществото от същинските проблеми в правосъдната система.

Това разяснява в обществените медии Илиян Василев.

Няма друго правораздаване, други закони, друга правдивост, друго наказване. Ако Цацаров не си прави работата, няма да я правят и 10 профилирани прокуратури. Ако не могат да управляват Върховен касационен съд, не би трябвало да им разрешаваме надзор през профилирани съдилища.

Да не приказваме, че е и противоконституционно.

Не е отсъствието на профилирани органи причина за това, че няма битка с закононарушенията по властовия връх.

Предупреждавам това е голям проблем за българската народна власт и следващ стадий в пълзящия прелом към авторитаризъм - когато вместо да бръкнем с пръст в раната и да запитаме за какво няма наказани, упрекнати за корупция и за действителни закононарушения им разрешаваме да се измъкнат с финта със профилираните съдилища. Като не си правят работата - вън.

Мисля, че извънпарламентарната съпротива би трябвало да се разгласи изрично срещу изключителните закони за изключителни правосъдни органи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР