Какво по-прекрасно от чаша горещ джинджифилов чай в мразовит зимен

...
Какво по-прекрасно от чаша горещ джинджифилов чай в мразовит зимен
Коментари Харесай

Как да си приготвим чай от джинджифил: тези 3 грешки допускат почти всички

Какво по-прекрасно от чаша парещ джинджифилов чай в студен зимен ден? Който разполага вкъщи със здравословната грудка, знае какъв брой елементарно и бързо се подготвя тази напитка. Но внимание! Има няколко необятно публикувани неточности при приготвянето на чая и таман те понижават изгодата от него.

1. Джинджифилът се нарязва погрешно

Не единствено пикантният усет трансформира джинджифила в желана кухненска фалшификация. Той съдържа скъпи етерични масла и е богат на минирали и микроелементи, които укрепват имунната система. Ето за какво, когато сте настинали, е добре да пиете доста чай от джинджифил. Активните му субстанции джинджерол и 6-шоагол работят противовъзпалително. Грешка е да пускате в чашата прекомерно дебели части!

Важно: Колкото по-голяма е повърхнината на среза, толкоз по-добре се разпростира усетът на джинджифила. А таман там се крият скъпите остри субстанции. Затова е най-добре да кипнете по опция повече фино нарязани филийки и да ги оставите да киснат. Тъй като при нарязването на ситно етеричните масла бързо се изпаряват, значимо е коренът, който употребявате за чая, да бъде свеж.

2. Джинджифилът не се запарва вярно

Докато при зеления и черния чай температурата на запарката има директно въздействие върху усета на напитката (и при двата типа не трябва да е прекомерно гореща, с цел да не стане чаят прекомерно горчив), джинджифиловият чай се налива врял.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР