Какво означава да имаш малък бизнес, който да изгуби поръчки

...
Какво означава да имаш малък бизнес, който да изгуби поръчки
Коментари Харесай

Ефектът на пандемията върху малкия бизнес: Да изгубиш 60% от бизнеса си само за седмица

Какво значи да имаш дребен бизнес, който да изгуби поръчки за 300 000 английски паунда или за 405 000 $ единствено за една седмица Карън Уулвън знае отговорът на този въпрос.

Тя е един от представителите на дребните компании във Англия, които се оказаха измежду най-тежко засегнатите от пандемията. Преди ковид, Карън е управлявала сполучлив магазин за цветя в Югоизточен Лондон, като 60% от приходите ѝ са идвали от поръчки за сватби и корпоративни събития, описват в репортаж от Bloomberg.

Нейните творения от цветя украсяват към 200 публични събития и вечери всяка година. За актуалната 2020 година тя има планувани и резервирани 32 сватби, а календарът ѝ се оказва цялостен до края на септември.

И всичко това остава по този начин до 22 март, когато Италия затваря границите си. А това е проблем за бизнеса на Карън Уулвън, която внася част от цветята, които продава. Тя обаче признава, че към този миг по-голямото ѝ терзание е затварянето да не последва и във Англия, а това да спре напълно източникът ѝ на доходи.

Само седмица по-късно всичките корпоративни клиенти анулират поръчките си за 2020 година. " Младоженците също започнаха да изпадат в суматоха и да анулират или да местят датите за сватбите си ", споделя тя. Регулярните ѝ клиенти, като заведения за хранене, офиси и питейни заведения, за които прави седмични доставки, също стартират да отхвърлят поръчките си.

Карън си спомня, че към този миг стопира да дава отговор на телефона си, тъй като се опасява, че ще получи следващата порция неприятни вести. При първото затваряне тя остава с пресни цветя за 2000 паунда. Продажбите на дребно, които допреди това носят минимум доходи за нея, се трансформират в последната ѝ вяра. Част от тях тя съумява да разпродаде, а останалите - подарява.

Все отново тя съумява да оцелее на фона на доста компании, които не съумяват да преживеят рецесията. Според публични дати на PwC единствено през първата половина на 2020 година във Англия стопират да работят 1800 дребни самостоятелни компании в търговията. А 6000 магазина затварят порти вечно.

Когато през ноември идва второто блокиране на Острова Уулвън към този момент има проект за деяние. Месарският магазин до нея, който може да остане отворен, тъй като продава храни, стартира да продава и от нейните цветя, сложени на витрината им. Едно от кафенетата, с които работи по-рано, стартира да продава растения в саксия от нейния магазин. А самата тя, дружно с дребния си екип, стартира да извършва поръчки онлайн.

" Нямах различен избор, бизнесът ми трябваше да продължи да работи ", изяснява тя и обобщава: " Успяхме да изградим положителни връзки с останалите компании в близост и по този начин започнахме да им даваме част от приходите си против техните услуги ", Карън Уулвън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР