Какво оставят в наследство служебните министри за евентуалните си приемници

...
Какво оставят в наследство служебните министри за евентуалните си приемници
Коментари Харесай

Какво завещава служебното правителство на бъдещия кабинет

Какво оставят в завещание служебните министри за възможните си приемници на поста? И ще има ли последователност сред тях?

Служебният министър председател Стефан Янев предизвести партиите в Народното събрание, че би трябвало да има поредност и в дейностите и в говоренето им, другояче ще бъдат осъдени от гласоподавателите.

Според министър-председателя жителите имат право да получат отговори на съответни въпроси: „ Кой дефинира целите, кой дефинира постовете в евентуалния нов кабинет? “.

Правителството внася запитване до Конституционния съд за това кой може да задейства процедура по предварително освобождение на тримата огромни в правосъдната власт.

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов внася и иск до Върховния административен съд поради отхвърли на Висш съдебен съвет по проблема с освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Според Стоилов наследникът му би трябвало да поддържа желае.

„ За мен такива на практика знаци са доста по-важни, в сравнение с общи и към този момент банализирани заявки по какъв начин би трябвало да се реформира нашата правна система “, сподели Стоилов.

От коментара на номинирания за правоприемник на поста Момчил Иванов стана ясно, че той мисли за предварителното премахване на Висшия правосъден съвет.

„ Това може да стане без конституционни промени. Има законодателна самодейност “, счита Иванов.

На самият Иванов пък му се наложи да изяснява своя обява във „ Facebook “, против която представители на „ Демократична България “ реагираха остро. Постът беше заличен, а Иванов посочи, че не визирал тях.

„ Нямам нищо срещу хората от „ Демократична България “, постът беше против избран човек от моя изборен регион “, сподели Иванов.

Икономическият министър Кирил Петков съобщи, че е подготвен в елементи да изясни на проектонаследника си Десислава Димитрова по какъв начин през Държавната консолидационна компания са изтичали милиони.

„ Този вид стъпаловидни структури с шапки компании са били най-хубавата причина за приключване на нашите пари “, съобщи Петков.

Тази сряда Министерски съвет предприе и първи стъпки за разпускане на компанията.

Спортният министър също упорства възможният идващ на поста Радостин Василев да продължи с финансовите инспекции.

„ От 60 милиона бюджет на министерството 30 милиона е под въпрос къде са отишли “, разгласи служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов.

От министерството на финансите пък са обезпокоени, че в случай че актуализацията на бюджета не се направи идващият месец няма да има от кое място да се платят спомагателните 50 лв. за пенсионерите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР