Какво можем да направим, за да се предпазим от досадните

...
Какво можем да направим, за да се предпазим от досадните
Коментари Харесай

5 етерични масла, действащи като природен репелент


Какво можем да създадем, с цел да се предпазим от досадните инсекти, които към този момент ни нападат все по-настървено? Естествено – да употребяваме репеленти , които да ги държат настрани. За страдание, множеството репеленти съдържат субстанции с евентуално токсично деяние при предозиране. За да си ги спестим, може да разчитаме на етерични масла , които имат съизмерими репелентни свойства, само че напълно натурален състав и не крият риск от нежелани последици.

Има няколко вида био масла, които сполучливо отблъскват хапещите и жилещи инсекти, без по никакъв метод да основават неприятни чувства за човешкото подушване, в противен случай. Част от тези био масла са извънредно благоуханни , тъй като са извлечени от растение с скъпи ароматни качества. Счита се, че растенията създават тези масла тъкмо за да се предпазят от инсекти вредители, и ние може да се възползваме по допустимо най-хубавия метод от този факт.

Масло от мента
То има доста мощен мирис и работи като доста мощен репелент за прогонване на досадните инсекти. Конкретно резултатът му против комари е потвърден от профилирани изследвания. Само 3 мл етерично

масло от мента, разтворено във вода обезпечава отбрана от комари за повърхност от 1 квадратен метър, а резултатът продължава до 24 часа.

Масло от босилек
Също известно с приятния си мирис, това масло има изявено инсектогонно деяние, потвърдено против комари, дървеници и други кръвосмучещи инсекти. В допълнение маслото от босилек е известно в ароматерапията с удобното си деяние върху нервната система за снемане на напрежението.

Масло от копър
Специално изследване за репелентните свойства на ароматичните растения в региона на Средиземноморието демонстрира, че измежду всички тях като най-мощен репелент работи копърът. Освен да отблъсква жилещите и хапещи инсекти маслото от копър има също и изявени антибактериални свойства .

Масло от салвия
Неговите репелентни свойства са особено проучени по отношение на един от най-опасните типове комари – този, пренасящ вирусът на тропическата тресчица денга. Този тип комари е най-активен денем, за разлика от останалите, раздвижващи се и създаващи най-вече неприятности вечер. Маслото от салвия може да обезпечи отбрана от тези рискови инсекти за интервал от най-малко 2 часа.

Свързани публикации.. Насекомните репеленти - единствено навън 0 3 натурални репеленти срещу комари 0 Етеричните масла в помощ против пролетна алергия 0

Масло от евкалипт
Лабораторният разбор на маслото от евкалипт демонстрира, че то съдържа субстанции, които по репелентно деяние са изцяло съизмерими с това на веществото диетилтолуамид ( ДЕТА ). ДЕТА е съществена дейна съставна част на синтетичните репеленти с потвърден резултат за отбрана от захапване от комари, кърлежи, бълхи и други

Посочените био масла обезпечават качествена репелентна отбрана за друг интервал от време и може да се употребяват сполучливо като опция на репелентите от аптеките. По единично или в разнообразни комбинации, тези масла може да се употребяват за самостоятелна отбрана на тялото посредством нанасяне върху кожата или за ароматизиране и отбрана на цели пространства посредством разнасянето им чрез дифузьори и овлажнители за въздух.

Важно е да се съблюдават ограниченията за сигурност и етеричните масла

да не се нанасят в съсредоточена форма върху кожата, с цел да не я раздразнят. Препоръчително е да се разреждат с вода или с основа от по-неутрални масла , да вземем за пример бадемово, кокосово и др.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР