Какво мислят дерматолозите за процедурите, на които дамите се подлагат

...
Какво мислят дерматолозите за процедурите, на които дамите се подлагат
Коментари Харесай

Дерматолозите говорят: кога е твърде рано за „бебешки ботокс“ и филъри

Какво мислят кожните лекари за процедурите, на които дамите се подлагат на все по-млада възраст? Много хора, израснали през 90-те и 2000-те години, към момента помнят, че пластичната хирургия от всевъзможен тип дълго време беше значително табу. Но нещата са разнообразни през 2020-те години, ерата на Instagram и TikTok.

С възхода на обществените медии и другите филтри, които карат обичаните ни инфлуенсъри да наподобяват безупречно 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, както и с увеличеното време, което прекарваме, взирайки се в лицата си по време на видео диалози, нашите стандарти за хубост като че ли се изкривиха.
                             

Днес звездите и инфлуенсърите са по-отворени във връзка с своите способи и процедури срещу стареене. Всъщност тези неща от дълго време не са налични само за богатите и известните. Съвременната жена има доста благоприятни условия за поддържане на по-младежки и хубав външен тип.

Това, че в обществените мрежи доста известни персони приказват за ботокс и други лечения против стареенето, изяснява за какво толкоз доста известни хора наподобява остаряват по друг метод от нас. А по-голямата информираност по отношение на тези процедури ги възстановява, карайки доста дами да се чудят: „ Дали и аз нямам потребност от тази процедура? “

В това няма нищо неприятно, стига да не се залита в крайности. Смущаващото обаче е, че от ден на ден младежи се вълнуват от тематиката.

Чували ли сте в миналото за „ бебешки ботокс “?

 ботокс iStock

И по този начин, за всеки ли са подобаващи тези лекувания и процедури? Много почитатели на профили, фокусирани върху хубостта, в обществените медии са под 25-годишна възраст. Може ли тези млади консуматори да бъдат повлияни да се подложат на лекувания срещу стареене, които да са пагубни в дълготраен проект?

От уеб страницата huffpost.com питат четирима кожни лекари дали считат, че по-младите им пациенти би трябвало да обмислят „ бебешки ботокс “ и други съвременни процедури срещу стареене.

Е, има една процедура, която кожните лекари споделят, че може би е подобаваща за дамите в 20-те си години.

„ „ Бебешкият ботокс “ се отнася до потреблението на целеви невромодулатори (като ботокс), само че в по-ниски дози от обичайното дозиране “, сподели доктор Ахува Сисес, козметичен кожен лекар и помощник по дерматология в Медицинското учебно заведение към болница Маунт Синай в Ню Йорк. „ Това води до по-фини, по-меки резултати. “

 ботокс iStock

По създание това по-малко количество невротоксин основава по-малко от „ замръзналия “ тип, който е резултат от парализиращия мускулите резултат на ботокса.

„ Когато пациентите за първи път получат ботокс, е доста всекидневно да загатват: „ Не ми слагайте прекалено много. Все отново желая да мога да демонстрирам мимики, да се усмихвам и да показвам страсти “ , разкрива кожният лекар доктор Тео Солеймани, работещ в Калифорния.

С по-ниските дози „ бебешки ботокс “ пациентите могат да се насладят на най-хубавото от процедурата, без да прекаляват.

„ Вместо 30 до 40 единици за мускулни групи, се употребяват 10 до 20 единици “, изяснява доктор кожният лекар Илейн Кунг. „ Бебешкият ботокс предотвратява задълбочаването на бръчките, като в същото време резервира изражението на лицето при по-младите хора. “

Все отново тези по-ниски дози ботокс може да не са подобаващи за всички пациенти.

„ Открихме, че [ботоксът] не работи доста за [дълбоките] бръчки, които към този момент са се образували “, споделя доктор Солеймани. „ Това, което открихме, е, че е доста по-добър при парализиране на мускулите, които образуват динамични линии или линии, които се появяват по време на придвижване. “

 ботокс iStock

Ето за какво доста кожни лекари предлагат на пациентите, които се интересуват от ботокс, да стартират лекуване още в 20-те или 30-те си години – когато за първи път виждат бръчки и линии, които стартират да се виждат, когато лицето им е неподвижен.

„ Най-добрият метод за лекуване на бръчки е да се справите с тях рано, преди да са се появили вечно, или въобще да предотвратите появяването им “, предизвестява доктор Джошуа Зийхнер.

Но в случай че към момента не виждате първите признаци на бръчки, кожните лекари предлагат да пропуснете „ бебешкия ботокс “.

„ Ако пациентът няма никакви бръчки, тогава не предлагам да си поставяте ботокс “, добавя Зийхнер.

За медицинските експерти е мъчно да дефинират кои мускули би трябвало да получат ботокс, в случай че няма линии, показващи къде могат да се развият дълготрайни бръчки. Също по този начин е значимо да запомните, че структурата на лицето, която имате в тийнейджърските и при започване на 20-те си години, може да не е същата като тази, която ще имате по-късно в живота.

„ Ако вашата лицева мускулатура и анатомия към момента се развиват, както е във вашите тийнейджърски години, тогава мисля, че ботоксът е несвоевременен “, споделя Солеймани.

 ботокс iStock

„ Съществува наклонност измежду по-младите пациенти, които следват разнообразни профили за хармония и хубост в TikTok и Instagram, изискващи по-инвазивни и усъвършенствани лекувания “, разкрива Сисес.

Но всички кожни лекари предизвестяват младите дами да не се подлагат на следните процедури в ранна възраст:

Филъри

Фактът, че за доста хиалуронови филъри се допуска, че се разтварят естествено или могат да бъдат разтворени с инжекции с хиалуронидаза, даде успокоение на доста хора, че филърите са „ обратима “ процедура. Д-р Солеймани обаче показва, че до момента в който тези филъри могат да се реабсорбират и разтворят до известна степен, останки от тях могат да останат на местата на инжектиране.

Той също по този начин означи, че слагането на филъри прекомерно рано и прекомерно постоянно може евентуално да промени структурата на чертите на лицето ви, защото инжектирате от ден на ден и повече с течение на времето, както се вижда при прословутите „ пачи устни “.

„ С течение на времето тежестта на този филър остава в устната и по-късно получавате удължение и това патешко чувство, което се случва “, изяснява Солеймани. „ Да се поправят тези неща е доста по-трудно, в сравнение с просто да не го извършите прекомерно рано. “

 ботокс iStock

Хирурги чни намеси като унищожаване на букална лой, мини лифтинг на разположение и покачване на вежди

Много хора се подлагат на процедури като интервенции за котешки очи, лифтинг на вежди или лице и унищожаване на букална лой, с цел да реализиран модерната трагична хармония.

Въпреки това, по-младите пациенти би трябвало да бъдат деликатни с тези интервенции – изключително с букалното премахване на мазнини – защото лицата им към момента не са се развили изцяло.

„ Юношеството е обвързвано с хормонални и физически промени, което постоянно води до съмнения в тежестта. Тези съмнения могат фрапантно да повлияят на размера и позицията на букалните мастни подложки, правейки всевъзможни хирургични интервенции преждевременни и непредсказуеми, ” изяснява доктор Кунг.

Така че, в случай че сте младеж и има съответна процедура, за която не сте сигурни, или нещо, което бихте желали да измененията, от време на време най-хубавото нещо, което можете да извършите за себе си, е да изчакате. Също по този начин се консултирайте с потвърдени експерти в региона, за които сте сигурни, че ще вземат поради рисковете и възрастта ви, даже това да значи да ви откажат дадена процедура.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР