Какво лекува глухарчето и как да си направите масло от

...
Какво лекува глухарчето и как да си направите масло от
Коментари Харесай

Как се прави масло от глухарчета?

Какво лекува глухарчето и по какъв начин да си извършите масло от глухарчета? Това лечебно растение оказва помощ при болки в ставите, подути гърди и облекчава главоболието!

Глухарчето е извънредно лечебно растение, като съвсем всички елементи се употребяват в националната медицина. Листата от глухарче са чудесни за пролетна детоксикация, цветовете се употребяват за подготвяне на мед от глухарче и са цялостни с антиоксиданти. Коренът има позитивен резултат върху имунитета, понижава възпалителните процеси в организма и се предлага за здрав черен дроб.

Какво лекува глухарчето?

Маслото от глухарчета не се употребява, а се употребява за мазане за облекчение на болките в ставите, вдървен врат, главоболие, породено от синузит, само че също и при подути и мъчителни гърди. Използва се за масаж на цялото тяло, а за спомагателен релакс и антистрес резултат може да добавите малко лавандула.

Съставки:

цветове от глухарчетастудено пресовано масло по желание (зехтин, масло от авокадо, масло от гроздови семки, бадемово, кокосово)

Вижте още: Лечебни предписания с борови шишарки

Приготвяне:

Съберете цветовете, само че изцяло отстранете зелената част (стъблото и листата под цветето). Измийте цветовете, след което ги оставете върху салфетка да изсъхнат. Когато изсъхнат, напълнете половината от малко бурканче с цветове, след което ги залейте с олио, тъй че да покрие напълно цветовете.

Покрийте буркана с марля, която можете да закрепите с ластик. Оставете буркана на перваза на прозореца (от слънчевата страна на къщата) да престои към две седмици. Прецедете олиото, изсипете в чиста бутилка и съхранявайте на хладно и мрачно място.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР