Какво изпитвате, когато си спомняте щастливите мигове от вашето детство?

...
Какво изпитвате, когато си спомняте щастливите мигове от вашето детство?
Коментари Харесай

Сърцето има енергийно поле

Какво изпитвате, когато си спомняте щастливите мигове от вашето детство? Най-вероятно прилив на нежна топлина в сърцето. Днес науката удостоверява, че сърцето има мощно енергийно поле. Институтът по математика на сърцето, уважавана институция, чийто труд е приет от Станфордския университет, е открил, че сърцето образува към нас електромагнитно поле с диаметър 50-60 см, което е 5000 пъти по-силно от електромагнитното поле на мозъка. Показателят, който регистрира прочувственото ви положение, са назовава „ вариабилност на сърдечната периодичност “. С нея се мерят измененията на интервалите сред синусовите съкращения. С помощта на ЕКГ откривателите от Института по математика на сърцето са разкрили, че схемата, по която работи сърцето на щастливите хора, наподобява друго от тази, по която работят сърцата на ядосаните, тъжните и разочарованите.

Отрицателните страсти вредят на сърцето и са причина за неравномерния му темп. Когато сте ядосани или разтревожени, в кръвта се отделя хормонът на напрежението кортизол и сърцето форсира ударите си. Повишава се и равнището на холестерола и кръвното налягане. И назад, когато се чувствате признателни, любящи и прочувствено уравновесени, допринасяте за равномерния  сърдечен темп.

Според резултатите от проучване, оповестени от Института по математика на сърцето, равномерният сърдечен темп усилва секретирането на хормони с позитивно въздействие, като забавящия стареенето DHEA, възстановява кръвното налягане, усъвършенства когнитивните качества и подсилвал имунната система. А учени от университета на Кентъки проучили дневниците на 180 монахини, водени от тях в младостта им, и разкрили, че сестрите, изпитвали по-положителни страсти, са живели приблизително със 7 години повече от тези, подвластни на отрицателни усеща. Извод: позитивните страсти освен основават положително въодушевление, само че и удължават живота!

Любов и боязън

Човешките страсти могат да се разделят на две групи: обич и боязън. Всички типове обич, като благодарност, амнистия, съчувствие и схващане уголемяват силата на сърцето и провокират постоянни сърдечни талази. Докато всички типове боязън – яд, отчаяние, засегнатост и възприятие за виновност – свиват силата му и пораждат неточен сърдечен темп. Във всеки даден миг или страхът, или любовта ръководят живота ви и предизвикат положение на благополучие или злощастие. Учените от Института по математика на сърцето са открили, че когато хората се концентрират върху страсти като благодарност, обич и признателност, могат своеволно да трансформират сърдечния си темп към по-добро. Това значи, че стига да желаете, можете когато и да е да разширите силата на сърцето си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР