Какво гледаш, глупако? Отивай нататък!, така Лионел Меси реагира към

...
Какво гледаш, глупако? Отивай нататък!, така Лионел Меси реагира към
Коментари Харесай

“Какво гледаш, глупако?!” Поредната футболна война между Аржентина и Нидерландия

" Какво гледаш, глупако? Отивай нататък! ”, по този начин Лионел Меси реагира към някого, до момента в който даваше изявление за аржентинската медия TyC Sports след трагичния и абсурден четвъртфинал против Нидерландия на Световното - 2:2 и 4:3 след дузпи.

По-късно медии в родината на Меси разкриха, че №10 е реагирал по този начин към създателя на двата гола за “оранжевите ” Вут Вегхорст, който е прекосявал около него в съблекалнята.

Пререканията сред два от непримиримите противници във футбола започнаха на терена, като едвам не се стигна до пердах поради провокация на Леандро Паредес, с всичка мощ изритал топката към скамейката на Нидерландия.

Дрязгите продължиха даже по време на дузпите с раздразнение и пъчене, такива имаше и след борбата. А посоченият нагоре случай не бе единствен в съблекалнята.

Заради всичко това ФИФА разгласи нощес, че повдига обвинявания на двата тима и ще проверява случаите. Сигурно е, че ще има санкции, а може да се стигне и до други санкции.
 Снимка АП/БТА

С 18-те си жълти и един червен картон мачът сложи връх в Катар 2022. От тях осем жълти са на Нидерландия и един червен на Дензъл Дъмфрис, показан след дузпите. Осем “заслужиха ” и аржентинците, само че прибавяме още два на селекционера Лионел Скалони и неговия помощник Валтер Самуел.

По медиите в целия свят доста се разяснява това, че даже Меси си е разрешил вербална експанзия по отношение на противника - нещо, което може да се види доста рядко.

Той упрекна селекционера на нидерландския тим Луис ван Гаал, че е посочил пренебрежение към аржентинския тим. Направи го пред медиите.

Треньорът съобщи следното на конференцията преди мача за полуфинала сред двата тима от Мондиал 2014:

" Преди осем години на Световното състезание в Бразилия успяхме добре да обезвреждаме Меси. Тогава той не пипна топката. ”

" Ван Гаал сподели пренебрежение с неговите мнения преди мача, а някои нидерландски играчи говореха прекалено много. Ван Гаал твърди, че е обожател на положителния футбол, а в това време тимът му играе с дълги топки в наказателното поле. Заслужавахме да преминем на полуфиналите и това се случи ", сподели Меси, представен от ESPN.

А за какво Лео и негови съотборници са се радвали провокативно пред унищожените нидерландци след победната дузпа на Лаутаро Мартинес?

Тук Меси отговори, че противниците им ги дразнели и ги провокирали първи по време на мача. Това станало и по отношение на Мартинес, когато си взел топката за въпросното осъществяване. Повторения от тв камери демонстрираха, че това в действителност е по този начин.

" Имаше доста напрежение, мисля, че не трябваше да свършва по този начин този мач. Не желая да приказвам за съдията. Не мога да приказвам намерено, тъй като ще ме санкционират за това. ФИФА би трябвало да преразгледа обстановката. Не може да слага арбитър, който не дава отговор на равнището на този мач ", сподели Меси по адрес на испанеца Матео Лаос.

Нидерландците съвсем не разясниха грозните подиуми на терена и отвън него, нито пък рефера.
 Снимка АП/БТА
  “Диего ни гледа от небето ”
" Диего ни гледа от небето. Той ни дава сили и в действителност се надявам по този начин да остане до края ", сподели Меси по адрес на славния си предходник Диего Марадона, който умря доскоро повече от две години, а на Мондиала бе почетена паметта му.
Луис ван Гаал си потегля, Роналд Куман е любимец да го размени
Луис ван Гаал се сбогува с играчите на Нидерландия след мъчителното отпадане. Той удостовери, че напуща поста и най-вероятно ще бъде сменен от Роналд Куман.

" Не се усещам надвит, деля се с един отличен, доста обединен тим. Бях треньор в продължение на 20 мача и не загубихме нито един път ", сподели Ван Гаал.

Куман се завръща отпред на Нидерландия, откакто преди този момент води отбора в интервала 2018-2020 година Най-доброто достижение на " лалетата " под управлението му беше финалът в Лигата на нациите на УЕФА за сезон 2018/2019.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР