Какво е купила държавата или по-скоро дружество, притежавано от държавата

...
Какво е купила държавата или по-скоро дружество, притежавано от държавата
Коментари Харесай

Дончев: Кой какво е купил, ще разберете днес следобед

" Какво е купила страната или по-скоро сдружение, притежавано от страната ще разберете през днешния ден следобяд ", разгласи пред Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев, откакто още в сряда стана ясно, че сполучливото нарастване на капитала на една от банките у нас е изискване за присъединението на България към валутния механизъм ERM II.

Няма нито един заможен – политически или стопански, мотив против приемането на България в Еврозоната, продължи вицепремиерът. Той предвижда „ доста по-ниска” инфлация към края на годината.

Дончев заяви още, че досега не са постъпили европейски средства за справяне с ковид. Дали ще постъпят зависи от това дали ще бъдат признати предложенията на Европейска комисия, в този или различен тип. Според него настоящето предложение е положително за Европа и България, защото дава късмет освен за възобновяване, само че и за интензивно развиване на стопанските системи на страните членки.

Не се изключва актуализация на бюджета, сподели още Дончев. Всички спомагателни ограничения могат да бъдат обезпечавани както на база разноски от бюджета, по този начин и със средства по линия на кохезионната политика.

Трябва да мислим за подкрепяне, само че и за развиване, съобщи още Томислав Дончев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР