Какво е да си левичар? Наистина ли тези хора са

...
Какво е да си левичар? Наистина ли тези хора са
Коментари Харесай

Международен ден на левичарите: Наистина ли тези хора са по-креативни?

Какво е да си левичар? Наистина ли тези хора са по-креативни и по-избухливи от останалите? И за какво 13 август е разгласен за специфичен ден , в който обществото се концентрира върху тях?

През 1984 година Международната конфедерация на леворъките хора афишира този ден в календара за техен празник в символ на митинг против десноръките, които ги одобряват за странни и постоянно ги считали за странни.

Днес е Международният ден на леворъките

Левичарят е човек, при който господства дясната половина на основния мозък . Или другояче казано, частта на мозъка, която е ангажирана с лявата ръка, е с по-висок капацитет. Това е и повода тези хора да се научат да боравят по-лесно с лявата си ръка.

Има десетки изследвания, които демонстрират, че тези хора са по-креативни, гневят се по-лесно, само че и реализират по-добри резултати в работата си. Един от любопитните обстоятелства е, че левичарството се среща по-често при еднояйчните близнаци Възможно е и двете деца да си служат по-добре с лявата ръка, само че нормално едното е левичар, а другото - десничар.

Снимка: iStock

Вероятността детето да наследи левичарството от родителите си не е огромна – едвам 25%. Но тези, които се родят с тази неповторима дарба, несъмнено би трябвало да се гордеят с достиженията си. Доказано е, че те имат по-висок коефициент на просветеност – над 140. И още нещо забавно – левичар в действителност е всеки десети човек в света.

Американският генетик Амар Клар открива, че характерен ген дефинира дали човек е леворък или деснорък още в утробата на майката. Известни леворъки политици и държавници през вековете са били Симон Боливар, Бисмарк, Луи Шестнайсети, Наполеон Бонапарт, Юлий Цезар, Карл Велики, Рамзес Втори, Тиберий, Махатма Ганди, доста английски крале и кралици, да вземем за пример кралица Виктория.

Снимка: iStock

Левичари са президентите на Съединени американски щати Барак Обама, Бил Клинтън и Джордж Буш-старши, Бенджамин Франклин и Томас Джеферсън, Джон Кенеди и Роналд Рейгън. Има още доста хора, които пишат с лявата си ръка – това са Аристотел и Ницше, Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Никола Тесла, Сергей Рахманинов, Хитлер, Луис Карол, Ханс Кристиан Андерсен, Бил Гейтс и Анджелина Джоли.

Каквото и да се написа или споделя за тези хора те никога не трябва да бъдат одобрявани като по-странни. Поведението им е обикновено, здравето им е като на десничарите, безапелационни са медиците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР