Какво да очаквате от разкритието на iPhone 15 на Apple

...
Очаква се Apple да дебютира своята гама iPhone 15 във
Коментари Харесай

Очаква се Apple да дебютира своята гама iPhone 15 във вторник на годишното основно събитие на компанията през септември и може да представи дизайна след 11 години.

Събитието за пресата, което Apple дразни с мотото „wonderlust“, ще се проведе в централата на компанията в Купертино, Калифорния, и ще бъде предавано на живо на нейния уебсайт, започвайки в 10 часа сутринта местно време.

Въпреки че годишното събитие за iPhone се превърна във формула през годините, обявявайки постепенни промени в живота на батерията, системата на камерата и дисплеите, тази година се очаква Apple да въведе USB-C зареждане на своите смартфони за първи път. Промяната може в крайна сметка да рационализира процеса на зареждане на различни устройства и марки.

Но компанията ще трябва да покаже нещо повече от нова система за таксуване, за да накара потребителите да надстроят. Миналия месец продажбите на Apple паднаха за трето поредно тримесечие. Приходите от iPhone възлизат на 39,7 милиарда долара за тримесечието, отбелязвайки приблизително 2% спад на годишна база.

Ето още какво да очаквате:

Голяма промяна в зареждането

Apple преди това прехвърли своите iPad и MacBook към USB-C зареждане, но сега може би е моментът компанията най-накрая да направи промяната на iPhone. Този ход ще дойде по-малко от година, след като Европейският съюз гласува да одобри законодателство, изискващо смартфони, таблети, цифрови фотоапарати, преносими високоговорители и други малки устройства да поддържат USB-C зареждане до 2024 г. Първият по рода си закон цели да се намали броят на зарядните устройства и кабелите, с които потребителите трябва да се борят, когато купуват ново устройство, и да се позволи на потребителите да смесват и съчетават устройства и зарядни устройства, дори ако са произведени от различни производители.

„Това може би е най-голямото прекъсване на дизайна на iPhone от няколко години, но в действителност това едва ли е драматичен ход“, каза Бен Ууд, анализатор в CCS Insight.

Миналата година старши вицепрезидентът на Apple за световен маркетинг, Грег Джосвиак, публично подчерта стойността и повсеместното разпространение на зарядното устройство Lightning, което е предназначено за по-бързо зареждане на устройства, но отбеляза, че „очевидно ще трябва да се съобразим“ с мандата на ЕС. Зарядното устройство Lightning беше представено през 2012 г.

Промяната към USB-C също вероятно ще доведе до вълна от аксесоари за зареждане, потенциално в различни цветове. Възможно е потребителите на iPhone също да плащат за USB-C адаптер за стена, защото ще бъде конектор с различен размер.

Други функции на iPhone 15

Говори се, че цялата гама iPhone 15 ще получи функцията „Dynamic Island“ – интерактивен дом за предупреждения, известия и различни контроли – която замества прореза в горната част на екрана. Инструментът стартира на по-високия клас модели iPhone 14 Pro миналата година.

Въпреки че има малко други слухове, които циркулират относно базовите му модели iPhone, моделите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max се очаква да получат няколко нови функции, според доклад на Bloomberg. Това може да включва обърнат назад перископен обектив, който позволява по-голямо оптично увеличение, и титаниев корпус, за да направи устройството с до 15% по-леко и тънко. Моделите Pro също се очаква да получат най-новия чип A17 на Apple – първият с 3 нанометрова технология, която може да осигури по-бърза обработка и по-дълготрайна батерия.

Очаква се също така гамата да се предлага в различни нови цветове, както е загатнато в логото на Apple, представено в поканата за събитието, включително тъмносини и актуализирани нюанси на сиво, бяло и сребристо.

Актуализация на Vision Pro

През юни Apple представи Vision Pro, слушалка за смесена реалност, която според компанията ще постави началото на нова ера на „пространствени изчисления“. Йорам Вурмсер, анализатор в Insider Intelligence, вярва, че компанията ще пусне „някои нови функции и по-задълбочени сътрудничества“, за да събуди вълнение преди стартирането си през 2024 г. (Също така е възможно Apple да обяви дата на стартиране). Слушалките съчетават както виртуална реалност, така и добавена реалност, технология, която наслагва виртуални изображения върху видео на живо от реалния свят. Слушалките са най-голямото и най-рисковано пускане на продукт на Apple от години.

Нови AirPods, Apple Watches и дати на пускане на софтуер

Компанията обикновено разкрива своите най-нови часовници Apple Watches заедно с iPhone всяка година, така че е вероятно да видим дебюта на Apple Watch Series 9 и вероятно следващото поколение Ultra 2 смарт часовник, по-здравото устройство за носене за сериозни спортни ентусиасти. Според Bloomberg, Apple работи върху пълно обновяване на своя смарт часовник за следващата година Apple Watch Series 10, така че тазгодишните актуализации ще бъдат сравнително незначителни.

Освен това се очаква Apple да покаже следващото си поколение AirPods с нов калъф за зареждане, който ще работи с USB-C кабели. Вероятно е също така да обяви дати за стартиране на своите операционни системи от следващо поколение за iPhone, iPad, компютри Mac и Apple Watch.

През май, например, Apple показа набор от нови инструменти, идващи в iOS 17, като по-точна автоматична корекция, нова функция, наречена Гласова поща на живо, която ще транскрибира съобщението на обаждащия се в реално време, и инструмент NameDrop, който позволява на потребителите да споделят своята информация за контакт, като държат два iPhone близо един до друг. Телефонното приложение на iPhone също ще премести бутона за затваряне в долния десен ъгъл на екрана, до други функции.

Какво да не очакваме

Тъй като се очаква новият iPhone да заеме централно място, много анализатори не очакват Apple да пусне нови iPad или Mac компютри до октомври. И въпреки че конкурентите Samsung и Google удвоиха броя на сгъваемите устройства, все още не се очаква Apple да представи подобна версия тази есен.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР