Какво да не правите сутрин е много важно за вас. Ако

...
Какво да не правите сутрин е много важно за вас.
Ако
Коментари Харесай

5 неща, които да не правите сутрин

Какво да не вършиме заран е доста значимо за вас.
Ако не знаете тъкмо по какъв начин да започнете деня си, може да навредите на храненето си, на запасите от сила и даже на нервната система.
Рано заран всички бързаме за работа и вършим едни и същи неща.
Пием кафе, вършим гимнастика, вземаме душ, подготвяме закуска.
Но дали вършим всичко вярно и в точния ред? Трябва ли да се откажем от някои привички и обичани неща?

Тук ще научите кои 5 неща да не вършиме заран след ставане:

Не вземайте топъл душ

Ако заран сте привикнали да вземате душ, не пускайте топла вода. Тя ще ви загрее и ще ви отпусне още повече. По-добре за старт на деня е да вземете леден душ. Той ще ви освежи и подейства добре на кожата, ще укрепи имунитета. Душът оказва помощ за по-добра интензивност на мозъка. Стойте единствено 10-15 минути под душа, за по-добър резултат. Така ще повдигнете вътрешните енергийни равнища на организма.

 5 неща, които да не вършиме заран Инфо: https://www.freepik.com/

Оставете кафето за по-късно

Може да ви звучи необичайно, само че за вас е по-добре да започнете деня с свеж сок от плодове или зеленчуци. Така ще спазите здравословното хранене и ще доставите на тялото си нужните минерали и витамини. След 2-3 часа може да изпиете чаша кафе. Според проучвания кафето заран може да увеличи равнищата на тревога и може да провокира гастрит. За да намалите нездравословния резултат от кафето заран, може да добавите малко мляко. Пиенето на кафе е едно от нещата, които е добре да не вършиме заран.

 5 неща, които да не вършиме заран Инфо: https://www.freepik.com/

Не закусвайте с мюсли

Зърнените храни са желана закуска за доста хора, които съблюдават диетичен режим на хранене. Но съгласно диетолозите, една порция зърнена закуска съдържа доста захар. Тя може да ви направи по-лениви и отпуснати. Добавките от прясно мляко, кисело мляко, мед, пресни плодове също не са доста потребни рано заран.
Здравословна закуска за вас може да съдържа яйца, месо, парче зарзават, извара, сирене коидж, изгорял самун, даже парче пица. С едно късче пица вие се храните уравновесено и приемате протеини, въглехидарти и мазнини по едно и също време.

 5 неща, които да не вършиме заран Инфо: https://www.freepik.com/

Не проверявайте телефона и компютъра си

Какво вършиме незабавно след ставане? Поглеждате телефона, проверявате пощата си, следите новините, отваряте фейсбук. Добре е да имате информация, само че рано заран това може да докара до мощен стрес. Няма смисъл да натоварвате мозъка си заран, оставете дилемите, когато отидете на работа.
Не си губете времето да четете непотребни вести. По-добре се концентрирайте върху себе си, подгответе се за деня, обмислете дейностите си. Изработете си привички или, с който ще дадете позитивен старт на деня. Слушайте музика, поговорете с обичания човек, хапнете обичаната си закуска.
Какво друго да не вършиме заран след пробуждане?

 5 неща, които да не вършиме заран Инфо: https://www.freepik.com/

Не губете време с избора на облекло

Често се случва в бързината заран да се бавите като избирате облекла. За да ви е по-лесно, пригответе облеклата си от вечерта. Сложете облеклата за работа в обособен долап и постоянно намалявайте тоалетите, които не носите постоянно. Подредете дрешника си и се освободете от неща, които към този момент не употребявате.
Добър съвет за сутринта е да оправите леглото като станете. Така ще съзадедете вярна тенденция на всички действия, които следват и ще избегнете хаоса е всекидневието си. Според античното китайско обучение Фън Шуй, по този метод изчиствате и подреждате енергийно обкръжението си. Това води до шанс и триумф денем.

 5 неща, които да не вършиме заран Инфо: https://www.freepik.com/

За да сте ползотворни на работа, пробвайте да си създадете утринни привички, които да ви приготвят за деня. Не се опивайте да решите всички задания авансово. С дребни стъпки се подготвайте всяка заран и подреждайте целите си.
Това са практични правила какво да не вършиме заран, които ще подобрят всекидневието ви, само че не е наложително да ги следвате тъкмо. Създайте собствен личен темп сутринта и обред, с който да започнете добре деня.
Спазването на привички е добре за положителното обмисляне и за един сполучлив ден.

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР