Какво бихме могли да сторим днес, за да помогнем на

...
Какво бихме могли да сторим днес, за да помогнем на
Коментари Харесай

16 навика, които ще ви направят по-успешен човек

Какво бихме могли да сторим през днешния ден, с цел да помогнем на бъдещото си " аз " и да станем по-успешни хора след, да кажем, 5 години?
Този въпрос бил заложен от студент по физика в Съединени американски щати на 23 години към потребителите на американския уебсайт за въпроси и отговори Quora. Резултатът бил забавна анкета, в която консуматори на друга възраст и с опит показали потребни препоръки, написа " Мениджър Нюз ".
Ето какви били отговорите им:
1. Изберете си спорт, който да практикувате като занимание през годините. В противоположен случай заседналият метод на живот, който стартира в университета и продължава в колежа, ще навреди на тялото ви, гръбначния дирек, мускулите.
2. Записвайте си значимите неща, които сте създали денем. Harvard Business Scool показва, че 15 минути размишляване над това, което сме сторили по време на деня в края му, ни прави доста по-продуктивни хора.
3. Разговаряйте с чужд човек всеки ден. Всеки чужд е нова житейска опция. Шанс да спечелим нов другар, да се сдобием с хрумвания, да се отърсим от страха си от непознатите, да стартираме бизнес. Хората, които познаваме, дефинират бъдещето на кариерата ни, щастието и здравето ни. Разширявайте мрежата си от контакти.
4. Търсете благополучие в процеса на гонене на фантазиите си. Вместо да вършиме това, което би трябвало, правете това, което ви харесва.
5. Научете се да слушате. Хората обичат да приказват за себе си – развийте способността да им позволявате да го вършат пред вас. Това ще ви помогне с тях в бъдеще.
6. Губете по-малко време. Разделяйте живота си на дни, дните на часове, часовете на минути.
7. Градете другарства и бъдете положителни. Всички приличаме повече на приятелите си, в сравнение с допускаме.
8. Учете нови неща. Колкото повече са другите ви умения и преживявания, толкоз повече изобретателни хрумвания ще ви идват мислено и по-добре ще можете да се свързвате с другите.
9. Пестете пари. Заделяйте по малко от заплатата си. Правете го автоматизирано, с цел да не пропускате вноски. Ще бъдете доста признателни на себе си някой ден.
10. Вечеряйте със остарели хора. Изпийте по чашка с тях. Те са били на доста места, правили са доста неща и могат да ви описват истории.
11. Учете се да медитирате. Това оказва помощ на мозъка да се отърсва от лудостта на деня.
12. Научете се да се справяте със срама и подозренията. Всеки изпитва тези страсти, само че малко на брой могат да реагират на тях вярно.
13. Излизайте на открито всеки ден. Ходете на походи. Когнитивни психолози показват какъв брой здравословно и лечебно за депресията и така наречен бърнаут (свръхизтощение) може да бъде странстването измежду природата.
13. Опознавайте персони, доста разнообразни от вас. Ако сте демократично настроени, потърсете контакти с консервативни хора. Ако сте градски човек, огледайте се за хора от село. Вземаме по-добри решения, в случай че познаваме група от най-разнообразни хора.
14. Помнете дати. Независимо дали се свързвате с значим за живота ви човек или поставяте нещо във фризера, да знаете по кое време тъкмо се е случило това може да ви бъде изненадващо потребно по доста способи.
15. Четете романи. Художествената литература е прочувствена симулация, която ще ви тренира да разбирате гледната точка на другите хора в живота.
16. Поставяйте си дребни цели. Например да четете по 15 страници дневно. Да вършиме по 20 лицеви упори. Това ще ви помогне да се справяте с великански планове – фантазии – като ги раздробявате на дребни житейски ежедневни задания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР