Какво биха променили децата, за да бъдат условията в педиатричните

...
Какво биха променили децата, за да бъдат условията в педиатричните
Коментари Харесай

Министър Шалапатова се срещна с деца и родители в СБАЛ „Проф. Иван Митев“ в София

Какво биха трансформирали децата, с цел да бъдат изискванията в педиатричните заведения в България по-приятни за дребните пациенти, а лекуването съответно на възрастта им ? Това разисква министърът на труда и обществената политика доктор Иванка Шалапатова с деца и родители в Специализираната болница за интензивно лекуване (СБАЛ) по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ в София. Това оповестиха от отрасловото министерство. 

Със срещата в болничното заведение беше комплициран край на самодейността „ Гласът на децата и техните фамилии “, в границите на която представители на Министерството на труда и обществената политика и Държавната организация за протекция на детето организираха полемики на терен с деца от разнообразни възрастови групи в учебни заведения, детски градини, центрове за настаняване от фамилен вид, спортни зали.

Събраните отзиви и оферти на децата и техните родители ще бъдат взети поради при подготовката на нормативни документи за възстановяване на успеваемостта на политиките в региона на закрилата децата и оказването на по-ефективна поддръжка за техните фамилии.

В визитата в СБАЛ „ Проф. Иван Митев “ участваха още заместник-министърът на опазването на здравето доцент Михаил Околийски и ръководителят на Държавната организация за протекция на детето доктор Теодора Иванова. Те се срещнаха с изпълнителния шеф на лечебното заведение доктор Благомир Здравков . По време на диалога бяха разисквани опциите за възстановяване на връзката и координацията в взаимната работа на институциите от здравната, обществената и просветителната системи, с цел да се подсигуряват правата на децата.

Участниците в срещата се сплотиха към мнението, че въвеждането на длъжността „ обществен здравен служащ “ е един от най-ефективните способи за паралелното възстановяване на здравните и обществените грижи за децата. В СБАЛ „ Проф. Иван Митев “ от 2021 година работи експерт с подобен профил, който се грижи за деца – съпроводени от родителите си. В случаите, в които е належащо, той води връзката с Държавната организация за протекция на детето и Агенцията за обществено подкрепяне по техните случаи.

По мотив коледните и новогодишните празници министър Шалапатова зарадва децата в детската болница с дарове и им пожела бързо излекуване .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР