Какво би се случило с човечеството, ако пчелите изчезнат? Що

...
Какво би се случило с човечеството, ако пчелите изчезнат? Що
Коментари Харесай

Това ще се случи, ако пчелите изчезнат като вид

Какво би се случило с човечеството, в случай че пчелите изчезнат? Що се отнася до значимите скотски типове, те са преди всичко в листата. Те опрашват 70 от към 100 култури, които хранят към 90% от популацията на земята.

Може да загубим всички растения, които пчелите опрашват, всички животни, които ядат тези растения и по този начин нататък нагоре по хранителната верига. Това значи, че на свят без пчели ще му бъде мъчно да се бори за оцеляването  на  7-те си милиарда души. В супермаркетите би имало единствено половината от количеството плодове и зеленчуци, което имаме в този момент.

Защо пчелите изчезват?

Пчелите са застрашени по целия свят, само че предходната зима към 40 на 100 от пчелите в Съединени американски щати починаха.

За това има редица аргументи, като главната от тях е загуба на естествения хабитат заради земеделие и урбанизация.

Климатичните промени и потреблението на пестициди и торове са други значими фактори, както и акарите, и вирусите, против които пчелите нямат естествена отбрана.

Проучване от февруари 2019 година откри, че всички инсекти на планетата понижават с 2,5% всяка година.

Ако това продължи със същата скорост, до 2119 година на Земята може да няма никакви инсекти.

Какво ще се случи, в случай че всички пчели изчезнат?

Ако пчелите изчезнат като тип, това не би означавало и изтриване на хората от лицето на земята, само че би предизвикало международен апетит. Това е по този начин, тъй като доста от храните, които консумираме всекидневно, към този момент няма да бъдат налични.

Освен очевидното – мед – някои ядки и фасул също биха изчезнали вечно, защото те са подвластни от пчелите.

Боровинките и черешите също доста ще намалеят, защото 90% от тяхната продукция зависи от опрашването на пчелите. Други храни, които ще бъдат наранени, са ябълка, грейпфрут, пъпеш, броколи, краставица, авокадо грах и други.

Месото също ще бъде в лимитирани количества, защото кравите се хранят с култури, които се опрашват от пчелите. Ще ядем най-вече риба, само че, естествено, цената ще бъде много-висока поради огромното търсене.

Много от медикаментите, които хората употребяват, също ще бъдат наранени, защото в огромна част от тяхното произвеждане вземат участие цъфтящи растения.

Дивите животни, които разчитат на пчелите за своето оцеляване,  като птици и дребни бозайници, биха изчезнали дружно с пчелите.

Какво се прави, с цел да се защитят пчелите?

В Съединени американски щати Агенцията по запазване на околната среда забрани потреблението на пестициди, които предизвикват гибелта на пчелите. Подобна възбрана е въведена и в Европа.

Голямо внимание се обръща и на опазването на естествения хабитат на пчелите.

Създадена  е специфична храна за пчели, която да укрепва имунната им система.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР