Какво ако ви кажем, че има начин да се върнете

...
Какво ако ви кажем, че има начин да се върнете
Коментари Харесай

В момента Етиопия преминава през 2016 година, а не през 2023 година

Какво в случай че ви кажем, че има метод да се върнете в 2016 година? Можете просто да се качите на самолета и да се озовете в 2016 година, подготвени да предупредите света за нещо извънредно. Почти допустимо е. Разбира се, пътуването до Етиопия няма действително да ви изпрати обратно във времето.

Все отново е много забавно, че страната сега минава през 2016 година.

Календарът, който светът употребява значително през днешния ден е Григорианският. Той не постоянно е бил общоприетия. Въведен е през 1582 година от папа Григорий XIII. Преди това по-голямата част от римския свят и Европа са употребявали Юлианския календар, въведен от Юлий Цезар през 45 година пр.н.е.

Юлианският обаче беше малко отвън синхрон с орбитата на Земята към Слънцето.

В резултат на това действителното равноденствие (и други събития от религиозно значение) се отдалечаваха от равноденствието в календара. Това направи Великден още по-труден за пресмятане, изисквайки промяна. Преходът не беше елементарен, обхващаше стотици години и изискваше от страните да изгубят сред 10 и 13 дни.

Въпреки че множеството страни в света в този момент употребяват григорианския календар, има няколко, които употребяват други способи за следене на времето.

В Етиопия има 13 месеца – Мескерем, Тикимт, Хидар, Тахсас, Тир, Якатит, Магабит, Мязя, Гинбот, Сене, Хамле, Нехаса и Пагуме. Вместо да има комбинация от месеци с 30 дни, 31 дни и 28 дни (29 дни през високосна година), етиопският календар има 12 месеца с по 30 дни всеки. Те са последвани от финален месец, който има пет или шест дни, според от това дали това е високосна година.

За да направи организацията за посетителите още по-трудна, времето денем също е друго.

Разделено е на две 12-часови половини, които стартират в 6 часа, а не в 12 часа.

Но за какво в Етиопия е 2016 година? Това не наподобява ли необичайно покрай нашата лична година, с цел да е съвпадане? Отговорът се намира в 500 година от н.е.

Точно като григорианския календар, етиопският календар се основава на раждането на Исус.

През 500 година католическата черква промени изчисленията си за това по кое време се е родил Исус, само че етиопската черква не го прави. Като спомагателен непряк бонус това слага новата им година на 11 септември по григорианския календар. Етиопия, единствената страна в Африка, която в никакъв случай не е била колонизирана, продължи да употребява по-старите калкулации и по този начин разминаването си остава до ден сегашен.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР