Какви тайни за красота са имали жените преди нас? В Древна

...
Какви тайни за красота са имали жените преди нас?
В Древна
Коментари Харесай

Като древногръцки богини: 6 тайни за красота

Какви секрети за хубост са имали дамите преди нас?

В Древна Гърция са издигали хубостта в фетиш. Съвършеното тяло и пропорции са били обожествявани. Доказателство за това са статуята на Афродита и статуята на Венера Милоска. Според античните гърци моделът за хубост е следният: главата е 1/7 от общия растеж, дланта – 1/10, а стъпалото – 1/6. Красотата се изразявала в: растеж 164 см, обиколка на гърдите 69 см и обиколка на бедрата 93 см.

И вие, като гърците може да употребявате напълно естествени артикули, за вашата хубост.

Гърците употребявали доста естествени артикули, с цел да поддържат здрав, пресен и прелъстителен загар на кожата. Основните съставки били мед, зехтин и кисело мляко. Те употребявали и пресни плодове, смесени с млякото, от което правели маски за лице. Маските имали овлажняващ и анти-ейджинг резултат.

Те създавали изумителни предписания от разнообразни и странни съставки. Някои от техните супер предписания за хубост може да ползвате и в този момент в домашни условия.

Самата дума „ козметика “ произлиза от гръцка дума kosmetikos, което означавало осъзнатост за естетика, организиция и успокоение. Думата се е появила през 17 век и дружно с нея, евентуално са се появили първите ритуали за хубост.

Ето кои са 6 секрети за хубост на древногръцките дами:

Маска от мед

Какво са правели античните гърци с меда? В Гърция има огромно разнообразие от мед, само че най-благотворно потвърдено деяние има медът от мащерка. Медът работи като гъба и попива молекулите на водата от околната среда, затова овлажнява. В допълнние към това, медът има и потвърдени качества на акселератор на производството на колаген, с което усъвършенства еластичността на кожата, нейната гладкост и кадифена конструкция.

Затова маските с мед вършат кожата ви толкоз сияйна, нежна, мека и гладка на досег.

 Като древногръцки богини: 6 секрети за хубост

Също по този начин, медът от мащерка е извънредно богат на витамини, аминокиселини, флавоноиди, тъй че той обезпечава антиоксидантна отбрана и подхранва сухите сектори на кожата.

Една от най-прочутите гръцки маски е смесването на зехтин и мед.

Медът е един от най-важните естествени антибактериални съставки, а зехтинът е супер лековит и заздравяващ.

Рецепта за вас: Преди баня, поставете ¼ чаша мед в бурканче, като добавите малко топло вода, с цел да го подготвите и разтворите. Смесете ¼ чаша зехтин екстра върджин с меда. Нанесете с четка за грим върху лицето. Нека сместа да постои 10 минути, след което я премахнете с забрадка.

Бадемово масло

За какво се употребява бадемовото масло? Бадемовото масло се е употребило от древногръцките дами за хубост и за поддържане на косата и кожата. Употребата на бадемово масло в Древна Гърция изразявало вяра и самообладание. То е известно с това, че обезпечава хидратация. То е добър източник на витамини Е и К. Помага против косопад и обезпечава мощ на косата в самите корени. Бадемовото масло е една от тайните за хубост на дамите в Елада.

Рецепта за вас: Преди баня, намажете косата си с бадемово масло и престойте по този начин 20 минути, след което вземете душ.

Солен скраб

Как да употребяваме сол като пилинг средство? Древногръцките дами са употребявали средиземноморска сол, смесена със зехтин, с цел да ексфолират техните тела, дълго излагани на слънце.

Рецепта за вас: Смесете малко британска сол и зехтин и търкайте лактите и други елементи на тялото, до момента в който сте в банята. Оставете сместа върху тялото, с цел да обезпечи в допълнение филтриране и гладкост.

Кисело мляко (йогурт)

Кисело мляко за пилинг маски. Древните гърци са употребявали млякото, което било постоянно срещана храна за тях, с цел да почистят острялите кафези на кожата и да стегнат порите. Млякото било всекидневен обред за тях. То се прилагало и за облекчение на кожата след излагане на слънце.

Млякото е една от тайните за хубост, която ще добави към лицето ви доста прохлада. е чудодейно средство за възобновяване на кожата.

 Като древногръцки богини: 6 секрети за хубост

Рецепта за вас: Добавате 1 супена лъжица зехтин на всеки 4 супени лъжици кисело мляко и го приложете на лицето за 10 минути. Кожата ви може да стартира да щипе. Премахнете с топла забрадка.

Зехтин

За какво се употребява зехтинът? Древните гърци употребявали маслиновите дръвчета и маслините във всичко, с цел да овлажняват кожата и косата си. Зехтинът е именуван „ течно злато “ и в Гърция има съвсем митично значение. Жените на остров Крит го употребили за лицето, косата и тялото си, като натурален източник на витамини, аминокиселини и антиоксиданти. Той подхранва кожата в дълбочина, като предотвратява загубата на вода, възстановява елсатичността и младежкия тип на кожата като мигновено я хидратира, освежава и изглажда.

Рецепта за вас: Поставете малко количество зехтин в ръката си и леко масажирайте с него лицето си. Маслиновото олио е цялостно с омега киселини и незабавно подхранва и заздравява кожата.

Билкова вана

Какво съставлява билковата вана? Като секрети за хубост, античните гърци са употребявали изсушени цветя и билки в техните вани. Те са помагали за филтриране на кожата, мозъка и мускулите.  Билките с изключение на мирис, дават облекчение и освобождение от токсините, цялостен релакс и възобновяване на тялото.

 Като древногръцки богини: 6 секрети за хубост

 

Рецепта за вас: В къщи, вземете забравените в кутията неизползвани торбички с билков чай и ги пуснете във ваната си. Вземете си 20 минутна вана в тази билкова вода. Тя ще енергизира клетките на тялото ви. Ще ви подари с хубост и успокоение. Най-добрият избор за билкова вана е зеленият чай, тъй като е антиоксидант.

Допълнителни препоръки за вашата кожа

Яжте здравословна и питателна храна. Средиземноморската диета обезпечава добра основа за здравето на кожата ви.

Правете разходка след хранене. Това оказва помощ на храносмилането.

Включете плодове във вашата диета: круши, ябълки и смокини.

Включете към диетата и постоянни извършения.

Тези потребни секрети за хубост на древногръцките дами, може да извършите и в този момент в дома си.

 Като древногръцки богини: 6 секрети за хубост

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР