Какви са причините за размириците във Франция и заплашена ли

...
Какви са причините за размириците във Франция и заплашена ли
Коментари Харесай

Размишления относно размириците във Франция

Какви са аргументите за размириците във Франция и застрашена ли е Европа от джихад ?

Над тези въпроси размишлява анализаторът Диан Тодоров , като се базира на последните събития от европейската страна. Той напомня и несполучливите опити за интеграция на мюсюлманското общество, макар големите суми, които са отделени за това през последните години. Публикуваме цялостния му коментар по тематиката без редакторска интервенция

Във връзка с размириците във Франция, провокирани от гибелта на 17-годишния юноша с престъпно минало, бих почнал с коментар на палестинския свещеник Абу Таки Ал-Дин Ал-Дари, който през 2019 година във видео послание в джамията Ал-Акса, което беше качено в интернет, сподели следното: „ Франция ще стане ислямска страна посредством джихад, целият свят ще бъде зависещ на ислямското ръководство “. Също по този начин имамът добави, че целият свят ще бъде зависещ на ръководството на исляма по един от трите метода: Хората „ или ще одобряват исляма, ще бъдат принудени да заплащат налог джизие или ще се борят против тях в името на Аллах “.

Джизието (парите за отбрана, плащани на мюсюлманите от немюсюлмани) е императив от Корана: „ Сражавайте се с тези от дарените с Писанието, които не имат вяра в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват това, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата религия – до момента в който не дадат данъка [джизие] абсолютно и с смирение “. (Коран 9:29)

Причината, заради която неверниците би трябвало да заплащат джизие, е следната: „ И рекоха юдеите: “Узайр е синът на Аллах. ” И рекоха християните: “Месията е синът на Аллах. ” Това те го изричат, наподобяват в думите на тези, които преди не повярваха. Аллах да ги порази! Как по този начин се подлъгват! “. (Коран 9:30)

Също по този начин Халиф Омар споделя, че джизието е източникът на препитанието на мюсюлманите: „ Разказва Джувайрия бин Кудама ат-Тамими: Казахме на Умар ибн ал-Хаттаб: „ Посъветвайте ни, о, пълководец на правоверните! “. Той сподели: „ Съветвам ви да спазвате наредбите на съглашението на Аллах (направено с дхиммите), защото това е съглашението на вашия Пророк и източникът на препитанието на вашите деца (т.е. налозите от дхиммите) “. (Бухари 3162)

Британският ислямски просветител Анджем Чодари бе записан скрито да споделя следното: „ Ние смe на надбавка за търсещи джихад, вземаме джизие, което по този начин или другояче е наше. Нормалната обстановка е да се вземат пари от кафири (немюсюлманин), нали? Така че това е естествена обстановка. Те ни дават пари. Вие работите, дайте ни парите. Аллах Акбар, ние взимаме парите. Да се надяваме, че никой от DSS (Департамент за обществено осигуряване) не ни слуша. Но, вижте, хората ще кажат, че не работите. Но естествената обстановка е да вземем пари от неверници (немюсюлмани), тъй че ние вземаме надбавката на търсещия джихад. “

Бунтовниците във Франция палеха коли, здания, ограбваха магазини. Много известен стана клип на мюсюлманка с хиджаб, която носи крадени движимости, във връзка на което Робърт Спенсър направи доста добър коментар: „ Вместо джизие, мародерка с хиджаб носи безвъзмездни движимости “.

Доста известно стана и видео на мохамеданин, който заплашва полицията: „ Аллах Акбар, ние сме мюсюлмани, в случай че полицията ни убие, имаме право да убиваме, по този начин написа в Корана! Ще ви създадем по-лошо, в сравнение с беше през 2005 година, няма да спрем! “.

По стените на черква в Марсилия се появиха следните надписи: „ Последният оракул е Мохамед “, „ Исус не е Бог “.

Християнски духовник, на 80 години, бе грубо пребит и оставен в безсъзнание.
Размирници се врязаха с кола в дома на кмет на град южно от Париж, раниха брачната половинка и децата му.

В интернет се разпространиха закани към хомосексуалните общества: „ Ние изгаряме курвите, съгласно Корана “.

Осквернен бе и мемориалът на Холокоста в парижкото предградие Нантер със следния надпис: „ Майната й на полицията – тайфа кучета – ще ви създадем Шоа “. Подобно на „ Холокоста “, „ Шоа “ е термин за геноцида, осъществен от нацистка Германия по време на Втората международна война.

Естествено левите опазиха размириците с оправданието, че за приобщаването на тези общности не е направено задоволително от управляващите. Милиарди се разходват за тяхната интеграция без забележим резултат. Очевидно повода се корени в тяхните религиозни схващания.

Френският политик Ерик Земур бе споделил следното: „ Смъртта на млад мъж постоянно е тъжна, без значение от всичко. Но той не беше „ ангел “, както споделя Килиан Мбапе. На 17-годишна възраст той към този момент имаше доста огромно престъпно досие. От друга страна, когато демонстрираме умерено за дете, което е било нарязано на части от алжирка с безреден статус, дребната Лола, ви назовават „ бунтовници “, „ фашисти “ и „ расисти “.
За тези, които не помнят Лола – това бе дребното момиче, което бе изтезавано и убито от алжирка – незаконна мигрантка, след което тялото й бе натъпкано в куфар и завлечено на улицата.

Относно Мбапе бих споделил, че по-големи благоприятни условия за кариера имаш в случай че се родиш в някой краен квартал, в сравнение с във някое френско село, точно поради големите средства, които се отпускат за мигрантите в тези квартали.

Ще завърша с думите на полския министър-председател Матеуш Моравецки, който укори французите със следните думи: „ Границите на Европа не са безопасни… Полша дава ясно да се разбере: отварянето на границите… Това е стратегическа неточност. Кръвта на европейските поданици към този момент се пролива заради неналичието на виновни политики “.

В умозаключение ще кажа, че за мен актуалните митинги във Франция бяха предстоящи и предвидими. Всеки, който се интересува от тематиката и следи проповедите на имамите в интернет, ислямските богословски трудове, ще е наясно какъв ще е крайният резултат без да е ясновидец. Той няма да е добър за извънредно демократично настроените французи, които са на път да изчезнат заради неконтролируемия поток от мигранти от друга просвета.

Припомням на демократичните християни едно обръщение от Библията, приписвано на Христос: „ Бъдете мъдри като змиите “. Както знаем, змията пази своето пило (потомство) сносно.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР