Какви са причините за депресията през иначе романтичния и топъл

...
Какви са причините за депресията през иначе романтичния и топъл
Коментари Харесай

Не Ни Се Иска Да Си Признаем, Но Вече Я Чувстваме Осезаемо! Ето Как Да Преборим Есенната Депресия!

Какви са аргументите за депресията през другояче сантименталния и топъл есенен сезон? Те могат да бъдат най-различни. Намаляването на продължителността на деня като че ли е задоволителен мотив, с цел да изпаднем в тъмно въодушевление и незаинтересованост.

Съществува и физиологично пояснение на феномена. Намаляването на слънчевата интензивност води до засилено формиране на хормона меланин в човешкото тяло – той става фактор за развиването на депресивни положения. Образуването му се ускорява през нощта и в тъмните часове на деня, а под влияние на слънчевите лъчи количеството му понижава.

Друг фактор, който води до развиване на есенно неразположение, е психологическият. Есента се свързва с края на годината. Започва всеобщо преосмисляне на случилото се до момента и протичащото се тук и в този момент. Невинаги констатациите са позитивни. Усещането за нереализираност на поставените задания, съпроводено от възприятието за незадоволеност и невъзвратимост, са причина за отрицателна смяна в настройката към живота.

Есенната меланхолия може да ви връхлети и заради обществен фактор. Например доста стрес на работното място, нараснали условия на близките към вас, нарушаване на трудовия развой и почивката, малоценен сън и други

Трябва да споменем и че дамите, поради своята по-голяма прочувствена неустойчивост, по-често изпитват на гърба си сезонното разстройство.

Възможни решения:
1. Ако сте от хората, които страдат от болести, изострящи се в преходните сезони, като пролетта и есента, бъдете нащрек. Предприемете в точния момент дейности за стабилизиране на здравословното си положение.
2. Балансираното хранене прави есенната меланхолия напълно почтена. Пийте повече течности, постоянно консумирайте богати на протеини храни (пилешко месо, риба, нискомаслени млечни продукти), зърнени храни и плодове. Приемайте витамини.
3. Отделете време за разходки на въздух. Нищо не може да размени дефицита на О2.
4. Старайте се да бъдете тук-там, където има ярка светлина. Тя задейства в организма механизми, които отблъскват депресията.
5. Намерете си нещо забавно за правене – кръстословици, четене, пътешестване, спектакъл, кино, курс по непознат език. Всяко едно от тези занимания ще ви отдалечи от апатията.
6. Общувайте. Комуникацията с хората е доста значима в моменти, когато усещате прочувствена и психическа натовареност. За депресивните положения е присъща самовглъбеността. Общуването с близки и значими за вас хора е отличен метод да се заредите с позитивни страсти.
7. Внимавайте с антидепресантите. Многобройни проучвания са потвърдили, че те не въздействат върху положения като есенната меланхолия. По-добре пийте вечер чай с мента, вземете си вана с етерични масла и соли.
8. Планирайте още занапред зимната или пролетната си отмора.
9. Устройте си уикенд отвън дома или забавна къса екскурзия.
10. Шопингът постоянно оказва помощ – изключително за дамите ходенето по магазините постоянно връща усмивката.
11. Променете нещо в себе си – в прическата, в облеклото, сменете парфюма.
12. Носете облекла в ярки и жизнерадостни цветове./ " Ретро "
Tags: ОЩЕ ЗА ЖЕНАТАМАСКИМЕХЛЕМИГРИМИРАНЕ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР