Какви са мащабите на заплахата от терористичната организация Хамас“ и

...
Какви са мащабите на заплахата от терористичната организация Хамас“ и
Коментари Харесай

Идеологията на „Хамас“ и омразата към друговерците

Какви са мащабите на опасността от терористичната организация „ Хамас “ и заплашен ли е християнският свят от нейната ненавист?

Над тези въпроси разсъждава анализаторът Диан Тодоров , предизвикан от последните кървави събития в Израел, където хиляди бяха грубо избити в рамките единствено на няколко дни. Според създателя Европа също е застрашена, а отговорни за това са либералите , които са пуснали „ този израстък “ в сърцето на континента. Публикуваме цялостния му коментар по тематиката без редакторска интервенция: 

„ След джихадистките кланета в Израел светът изтръпна и се запита дали това беше предвидимо. Министърът на защитата на Израел Йоав Галант преди към месец предизвести за вероятни офанзиви по време на еврейските празници и даде обещание „ пагубен “ отговор. За страдание малко на брой го чуха.

Това, което видяхме, е същата идеология, която обезглавява и изнасилва в Сирия, Ирак, Афганистан, Африка, Западна Европа и така нататък Но да забележим какво споделят водачите на „ Хамас “ в техните обръщения /можете да ги откриете на формалния акаунт на израелските отбранителни сили (IDF) в Twitter и другаде в интернет мрежата/:

Съоснователят на „ Хамас “ Махмуд ал-Захар споделя, че евреите са единствено първата цел, идващите ще са християните: „ Всичките 510 милиона квадратни километра от планетата Земя ще попаднат под система, в която няма неправда, няма подтисничество, няма ционизъм, няма подло християнство “. Да се замислят някои от нашите православни, които поддържат „ Хамас “.

Военният пълководец на „ Хамас “ Мохамед Дейф съобщи: „ Днес гневът на Ал-Акса избухна – гневът на нашия народ, нашата нация и свободните хора по света. Казвам на нашите чисти муджахидини: Това е денят, в който ще накарате този незаконен зложелател да разбере, че времето му е изтекло. „ Убивайте ги, където и да ги намерите “. Последното е откъс от Корана. (2:191, 4:89, срв. 9:5).

Отново Махмуд ал-Захар: „ Убивайте ги, където и да ги намерите! Ще се борим с тях на всички места, където можем “.

Както споделя Робърт Спенсър: „ „ Хамас “ и неговите съдружници постоянно приказват за спора си с Израел в ислямски богословски термини; и въпреки всичко това е един аспект на спора, който западните политици в никакъв случай не вземат под внимание “. Въпреки че всички сходни на „ Хамас “ групировки оправдават насилието с цитати от Корана и хадисите, западните либерали не престават да пробват да ни убедят, че това не е джихад, а става въпрос за избавление от „ подтисничеството “ на израелците. По-надолу изтъквам и други водачи на „ Хамас “:

Официалният шейх на „ Хамас “, Хамад Ал-Регеб, се чува да споделя: „ О, Аллах, донеси заличаване на евреите, парализирай ги, унищожи тяхната същина, о, Аллах, разреши ни да стигнем до вратовете на евреите. “

Бившият министър на вътрешните работи на Газа Фатхи Хамад заплашва евреите: „ Денят на вашето кръвопролитие, изтребване и заличаване е близо “.

Неназован имам на „ Хамас “ по време на петъчна молитва споделя: „ Нашата теория в битката с вас (евреите) е, че ние изцяло ще ви унищожим, няма да оставим нито един от вас жив. “

Друг имам в петъчна проповед споделя, че няма да оставят жив нито един евреин или ционист на земята, ще вършат джихад.

Трети имам твърди, че имуществото на евреите ще бъде унищожено, както и синовете им убити и така нататък

В мрежата може да видите много видеа на мюсюлмани от целия свят, които се радват на фотоси на убити евреи, както и мюсюлмански проповедници, които възхваляват кланетата и крещят „ Аллах Акбар! “.

По мотив на сходни мюсюлмани в Съединени американски щати Спенсър споделя: „ Какво ще създадат такива млади мъже в Съединени американски щати, в случай че стартират да имат вяра, че е пристигнало време за джихад тук? “ Отговорът го знаете.

Непростимо за западната цивилизация е, че либералите наивно пуснаха този израстък в сърцето на Европа, който в този момент дава разсейки и то много постоянно и мъчително. Преди време „ Хамас “ бяха положителните, умерена съпротива. Европейски Съюз даже дава финансова помощ за Газа. Оказва се, че финансирането е главно за водачите на „ Хамас “ и въоръжаване на паравоенни групировки, вместо по предопределение.

Мислете с главите си, драги либерали, и не подсмърчайте в розово, когато става дума за джихад! Ако не ви е грижа за света, помислете най-малко за политическия ви рейтинг, който сега е в развой на спад. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР