Какви са глобите за нарушения на пътя, за колко време

...
Какви са глобите за нарушения на пътя, за колко време
Коментари Харесай

При какви нарушения на пътя и за колко дълго ни отнемат шофьорската книжка

Какви са санкциите за нарушавания на пътя, за какъв брой време се лишава шофьорска брошура при повторни нарушавания и къде най-често бъркаме?

Най-тежко се санкционира шофирането след приложимост на алкохол, като според от наличието на алкохол в кръвта санкциите може да варират от 500 до 1000 лева санкция, от 6 до 12 месеца лишаване на шофьорската брошура, заяви Българска национална телевизия.

При наново залавяне на водач, използвал алкохол, книжката се лишава за 3 години. Превишаването на позволената скорост за предвижване зависи от мястото, където е осъществено нарушаването - в и отвън обитаемо място, както и с какъв брой е превишена скоростта.

При образуване или присъединяване на нерегламентирани надпревари шофьорската брошура се лишава за 12 месеца, а санкцията е 3000 лева. Книжка се лишава при управление на нерегистрирано МПС, ръководство на МПС с рисков товар без регистрация, отвод да се съблюдава краткотрайната организация на придвижването, каране в лентата за наложително прекъсване, нахлуване след знак, който не разрешава влизане при краткотрайна възбрана за придвижване.

Санкции за чести нарушавания включват преминаване на червен светофар, говорене по телефона по време на шофиране, шофиране без включени фарове, без включени фарове.

Сред честите нарушавания са и използване на антирадар, лишаване на преимущество на пешеходна пътека, изхвърляне на предмети, както и пътешестване или шофиране без защитен колан
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР