Какви предимства предлагат MBA програмите на бизнес училището COTRUGLI? Какъв

...
Какви предимства предлагат MBA програмите на бизнес училището COTRUGLI? Какъв
Коментари Харесай

MBA програмите на COTRUGLI Business School - ключови за успеха

Какви преимущества оферират MBA стратегиите на бизнес учебното заведение COTRUGLI?

Какъв е профилът на участниците и какво търсят да извлекат те от тях?

С тези и други въпроси екипът на Profit.bg се обърна към Иван Иванов - шеф "Банкиране на дребно " на БАКБ и президент на Cotrugli Alumni Club.

Какви преимущества оферират MBA стратегиите на бизнес учебното заведение COTRUGLI?

Предимствата са извънредно доста, като всеки открива и прави оценка тези, които са значими за него, тъй като хората записват ЕМВА стратегия с друга мотивация.

За тези, за които е значимо да получат нови познания и умения, това са доста високото равнище на преподавателите, методът на показване на материала – по забавен, съответен метод, посредством проблеми и работа по екипи, както и опцията незабавно да се приложи наученото в ежедневната работа.

Други търсят основаване на нови персонални и бизнес контакти – те ще оценят високо подбора на участниците в програмата, които са висши мениджъри от страните в района – освен България, а и Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора, Хърватия, Словения и др, и от най-различни сфери на бизнеса.

Важно е да отбележим, че МВА стратегиите на бизнес учебното заведение са упълномощени от Асоциацията на МВА стратегиите (АМВА), което ги прави интернационално приети и е доказателство за високото им академично равнище. Само 2% от МВА стратегиите по света получават такова самопризнание и акредитация.

Какъв е профилът на участниците в MBA стратегиите на COTRUGLI и какво търсят да извлекат те от тях?

Участниците са с доста разнороден профил и от разнообразни сфери на стопанската система – висши мениджъри, бизнесмени, ИТ експерти, фармацевти, инженери, адвокати, HR мениджъри, маркетинг експерти и, несъмнено, финансисти и банкери. Това многообразие, както и шерването на познания и умения сред участниците, е доста скъпо и потребно.

Ако има нещо, което ги сплотява, това е жаждата за личностно и професионално развиване. За нови хоризонти и за разтрошаване на границите и стандартите. Това са хора, които желаят да реализират повече и са подготвени да положат нужните старания. MBA стратегиите на COTRUGLI им дава методите, знанията, уменията, мотивацията и увереността, с цел да съумеят.

Кои са най-ценните познания и умения в света на бизнеса през днешния ден?

Много комплициран въпрос. Защото през днешния ден бизнес средата се трансформира безусловно за часове и умения, скъпи през днешния ден, може към този момент да не са толкоз нужни на следващия ден. Затова най-важно е мениджърите и предпремачите да са извънредно адаптивни и изобретателни. Да са подготвени да пробват нови подходи и решения. Много са значими лидерските качества, както и умеенето да споделяш добре – без ясна връзка е голямо предизвикателство да си управител в тази турболентна конюнктура.

Ключово е да се чете непрекъснато и да се търси нова информация. В момента, в който спрем да учим и да се развиваме, стопираме да сме положителни експерти.

Част от възпитаниците на COTRUGLI получават стипендии. Разкажете ни за тази опция.

Това е една в действителност неповторима опция. Аз самият съм стипендиант на учебното заведение. Тази година особено за България COTRUGLI Business School ще даде отстъпки до 40% от таксата по програмата за най-хубавите претенденти, което е доста сериозна финансова помощ.

Тази опция се дава единствено в този момент, във връзка юбилейната 20-та ЕМВА генерация. За да се получи тази стипендия, претендентът би трябвало да премине през селекция, детайлности за която може да открие на уеб страницата на учебното заведение http://www.cotrugli.org/

В кои области и дисциплини следва да се развиват MBA стратегиите на COTRUGLI?

Програмите се развиват непрекъснато и в унисон с най-новите трендове в технологиите и бизнеса. Предстои въвеждане на нови модули в областта на Edge Computers, Изкуствен разсъдък (AI), Blockchain, VR/AR и киберсигурността. От друга страна, наличието в класическите дисциплини като Маркетинг, Финанси и Стратегически мениджмънт се трансформира непрекъснато, с цел да отговорят на условията на участниците и пазара.

Променят ли се условията към водачите в света на бизнеса?

Категорично да! Ще изброя част от уменията, които стават все по-важни за всеки водач.

Първо - това е прочувствената просветеност, т.е. умеенето да се управляват както личните страсти, по този начин и да бъдат разбирани и повлиявани страстите на тези към нас.

На второ място – умеенето да се поддържа и усилва ангажираността на чиновниците. Тук ще изтъквам Ричард Брансън: “Не клиентите, а чиновниците са най-важни за бизнеса. Ако се грижите за чиновниците си, те ще се грижат за клиентите ви”.

Трето – способността да се вземат решения и да се носи отговорност, както и умеенето да се сътвори здравословна организационна просвета.

И най-важното съгласно мен – да вършат верните неща, а не просто да вършат нещата вярно. Има голяма разлика сред двете и тъкмо това отличава водача от мениджъра!
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР