Какви могат да бъдат причините за напикаването при котките? Ето

...
Какви могат да бъдат причините за напикаването при котките? Ето
Коментари Харесай

Причини за напикаване при котките

Какви могат да бъдат аргументите за напикаването при котките? Ето няколко благоприятни условия, върху които би трябвало да разсъждавате, с цел да откриете за какво котката ви внезапно е решила, че ѝ е разрешено да пикае където ѝ хареса.

1. Мъжките котки маркират територията си, когато са разгонени и това постоянно се бърка с нормално препикаване. Миризмата на изхвърлените от тях тайни са доста по-силни и неприятни от елементарната котешка урина (като не забравяме, че самата тя има доста остра миризма поради високото наличие на амоняк в нея) и единственият вид да спрете това нейно типично " мъжкарско " държания, е като намерите за котарака си партньорка или просто го кастрирате. Да го тъпчете с хапчета всякога, когато животното се разгони, не е целесъобразно, тъй като те имат доста странични резултати, а и не всеки път са ефикасни.

2. Проверете дали сте изчистили добре котешката тоалетна. Ако на котката тя ѝ се вижда мръсна, е разумно да търси друго, по-чисто място, на което да може да пикае на воля.

3. Смяната на разнообразни котешки постелки за тоалетна са също допустима причина за препикаване на нежелани територии. Ако замените обичаната ѝ силиконова поставка с камъчета, котката може да остане недоволна от настъпилите промени. Като цяло тези четирикраки не обичат никакви промени из дома им, камо ли що се касае до подмяната на котешката им поставка за тоалетна.

4. Котката си отмъщава. Може да сте оставили животинката прекомерно дълго време сама, в случай че сте решили да вземем за пример да изкарате уикенд на планина или море. Или пък сте не запомнили домашния си любим затворен с часове на терасата или в някоя стая. Е за какво да не ви отмъсти по собствен си, котешки фасон?

 Неправилното хранене може да аргументи проблеми на котката

5. Котките постоянно страдат от проблеми с бъбреците, което се дължи най-много на обстоятелството, че одобряват високопротеинова храна. Погрижете се да оферирате постоянно прясна вода и не хранете животинката единствено с гранулирана котешка храна. Ако имате съществени терзания по отношение на здравословното положение на домашния си любим (може препикаването да е съпроводено от повръщане, диария, загуба на вкус и т.н.), незабавно посетете ветеринар. Защото напикаването при котките неведнъж се дължи и на котешко заболяване или напреднала възраст.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР