Какви качества трябва да притежава една актриса, за да бъде

...
Какви качества трябва да притежава една актриса, за да бъде
Коментари Харесай

10-те най-велики актриси на всички времена

Какви качества би трябвало да има една актриса, с цел да бъде включена в влиятелния лист на най-хубавите? Сексапил, хубост, харизма? Да, някои от тях нееднократно са оглавявали описите на най-желаните дами в света, само че е реалност, че с изключение на 24-каратовата усмивка е нужно те да имат и голяма доза гений, с цел да бъдат избрани и като най-велики.

Актрисите в тази ранглиста са взели участие в едни от най-хубавите филми на всички времена, или противоположното – тези филми са се трансформирали в класика, посредством точно на тях, вие преценете.

И откакто към този момент ви представихме 10-те най-велики артисти на всички времена, пристигна редът да отправим взор и към по-красивата половина в света на киното. Въпросът кои са най-великите актриси на всички времена бе поверен в ръцете на читателите на онлайн платформата Ranker. Те трябваше да гласоподават като имат поради не обособени или скорошни функции на обичаните си актриси, а тяхното изцяло творчество. Ето го и резултатът.

10. Елизабет Тейлър

A post shared by Elizabeth Taylor (@elizabethtaylor)

Мнозина я назовават „ Кралицата на Холивуд “, евентуално с съображение. От 1942 до 2001 година Елизабет Тейлър се снима в 65 кино лентата, най-известните, от които „ Клеопатра “, „ Кой се опасява от Вирджиния Улф “, „ Синята птица “, „ Укротяване на опърничавата “. В интервала 1957 – 2005 година е удостоена с общо 36 награди и 6 номинации за премия. Има три награди „ Оскар “ – две за най-хубава женска роля (1960 и 1966 г.) и една специфична (1993 г.). Първата актриса, чиито възнаграждения се пресмятат в милиони долари.

9. Ингрид Бергман

A post shared by Ingrid Bergman (@ingridbergmanofficial)

Въпреки че името на шведската актриса се произнася мъчно от американската аудитория тя не го сменя, а в следствие се подрежда във всички ранглисти като една от най-великите и най-красиви актриси изобщо. Най-значимата и най-известната нейна роля е във кино лентата „ Казабланка “ (1942 г.), в който си партнира с Хъмфри Богарт. Носителката на три „ Оскар “-а е родена на 29 август 1915 година в Стокхолм. Умира на рождения си ден след дълго боледуване от рак на гърдата през 1981 година.

8. Маги Смит

A post shared by Maggie Smith Fans (@maggiesmithfanaccount)

Носителката на „ Златен глобус “, „ БАФТА “ и две награди „ Оскар “ Маги Смит е родена в графство Есекс, Англия. От дребна стартира да взе участие в театрални представления и дебютира на Бродуей през 1950-те. Учи актьорско майсторство в Оксфорд. За формален дебют на Маги в киното се смята филмът „ Nowhere to go “ (1958). Маги играе ролята на проф. Минерва Макгонагол в поредицата филми „ Хари Потър “.

7. Хелън Мирън

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

Британската актриса Хелън Мирън постоянно се е отличава с особената си горделивост и хладна хубост, с която е подготвена да покорява светове. Носителка е на награди „ Оскар “, „ Златен глобус “, „ Еми “, а във филмографията ѝ са заглавия като „ Бесни страшни пенсии 2 “, „ Война на дронове “, „ Сън в лятна нощ “, „ Калигула “ и доста други.

6. Джуди Денч

A post shared by Dame Judi Dench (@judidenchofficial)

Много критици дефинират британката Джуди Денч като най-хубавата актриса от Втората международна война насам. Родена през 1934 година, Денч получава голям брой награди и номинации за играта си в театъра, киното и малкия екран. Има 10 награди „ БАФТА “, седем награди Лорънс Оливие, две награди „ Златен Глобус “ по една премия „ Тони “ и „ Оскар “. Гледали сме я в „ Златното око “, „ Винаги ще има на следващия ден “, „ Шоколад “, „ Убийство в Ориент експрес “ и доста други.

5. Бети Дейвис

A post shared by The Bette Davis Estate (@bettedavisestate)

Американската кино, телевизионна и театрална актриса Рут Елизабет „ Бети “ Дейвис стартира кариерата си на Бродуей, само че се мести в Холивуд през 1930 година През 1999 година Американският кино институт я слага на второ място (след Катрин Хепбърн) в листата на най-хубавите актриси на всички времена. Има 4 брака и една щерка. През 1983 година е диагностицирана с рак на гърдата. След интервенция получава няколко удара, което оставя парализирана дясната страна на лицето и лявата ѝ ръка, като утежнява и говора ѝ. Умира 6 години по-късно. Носителка е на две награди „ Оскар “.

4. Вивиан Лий

A post shared by Vivien Leigh (@vivienleighlegend)

Британската актриса Вивиан Лий е носителка на две награди „ Оскар “- за ролята ѝ на Скарлет О’Хара в „ Отнесени от вихъра “ (1939 г) и в „ Трамвай „ Желание “ “ (1951 г.). Възхвалявана е най-вече за хубостта ѝ, което самата тя считала за спънка в нейната кариера. В реалност най-големи компликации по пътя ѝ основало нейното несигурно здраве. През по-голямата част от съзнателния си живот Вивиан страдала от биполярно разстройство, което ѝ основало известност на човек с сложен темперамент. Вивиан Лий умира от туберкулоза на 8 юли 1967 г.

3. Одри Хепбърн

A post shared by Audrey Hepburn (@audrey.hepburn)

Актриса, балерина и общественичка. Тя е един от дребното актьори печелили всичките четири най-престижни награди „ Оскар “ (за кино), „ Еми “ (за телевизия), „ Грами “ (за музика) и „ Тони “ (за театър). От 1960 година има звезда на Холивудската алея на славата. Прекарала детството си под нацистки режим в Нидерландия през Втората международна война, Одри Хепбърн се посвещава извънредно на уроците по балет, преди да реши по-късно да стане актриса. Малко откакто получава първите си функции в киното, Одри се трансформира в една от водещите холивудски актриси през 50-те и 60-те години на предишния век. Тя е незабравима като Холи Голайтли в „ Закуска в Тифани “ и като Илайза Дулитъл в „ Моята прелестна лейди “. От 1988 до гибелта си през 1993 година служи като дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ.

2. Кейт Бланшет

A post shared by Kаte Blanchett

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР