Какви чудеса прави само малко сладко от портокали...и най-обикновената торта

...
Какви чудеса прави само малко сладко от портокали...и най-обикновената торта
Коментари Харесай

Пандишпанова торта с домашно сладко от портокали

Какви чудеса прави единствено малко сладко от портокали...и най-обикновената торта може да се трансформира кулинарен шедьовър Кой желае късче?

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 6 бр.
● захар - 200 г
● брашно - 250 г
● портокалова кора - от 1 бр.
● ванилия

За сладкото


● портокали - 700 г
● захар - 300 г
● вода - 100 мл

За крема


● сметана - 400 мл сладка
● шоколад - 50 г естествен

Начин на подготвяне

За блата разбийте яйцата със захарта на бухнал крем. Този блат няма набухвател и е доста значимо да разбиете яйцата добре, в противоположен случай няма да бухне.

Пресейте брашното и прибавете на части при яйчената примес, като разбърквате деликатно с шпатула. Овкусете с ванилията и портокаловата кора. След като сте смесили всичко добре, изсипете сместа във форма за торта с преносимо дъно и диаметър 23 см, застлана с хартия за печене.

Печете в авансово загрята на 200 градуса фурната за 10 минути, след това намалете фурната на 180 градуса и печете до подготвеност. Блатът е подготвен, когато забиете шишче в него и го извадите изсъхнало. Не отваряйте фурната през първите 20 минути от печенето - в противоположен случай блатът ще спадне.

Готовия блат извадете от фурната и оставете да изстине изцяло във формата. Охладения блат извадете, като прокарате нож по ръба на компанията и тогава я отворите. Подравнете блата, в случай че се е получила подутина от горната страна, и след това разрежете на две.

За сладкото настържете кората на портокалите и ги обелете с нож доста хубаво. В тенджера отделете единствено пулпата на плода - не би трябвало да има бели ципи, с цел да стане хубаво сладко, изстискайте сока от изрезките, прибавете и настърганите кори. Трябва да получите към 300 г пулпа, сок и кори, само че в случай че не сте, почистете още портокали.

Към портокалите прибавете захарта и водата. Сложете тенджерата на сдържан огън. Варите до гъсто сладко, като постоянно разбърквате, с цел да не загори. Оставете да се охлади изцяло.

За крема разбийте сметана с миксер.

След като всички съставни елементи за тортата са подготвени и охладени, може да я сглобите по следния метод. В поднос сложете едната половина от блата, намажете хубаво с портокаловото сладко, като оставите малко за украсата.

Отгоре разпределете половината сметана и настържете половината шоколад. Върху тях сложете другата половина от блата, намажете с останалата сметана. Украсете тортата с останалото сладко и стружки от останалия шоколад. Може да се хапваме незабавно - не е нужно да стяга в ледник.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР