Каква картина изниква в главата ви, когато чуете името Мерилин

...
Каква картина изниква в главата ви, когато чуете името Мерилин
Коментари Харесай

Вижте как личният гримьор на Мерилин Монро я правел неустоима за мъжете

Каква картина изниква в главата ви, когато чуете името Мерилин Монро? Червените устни, пърхащите мигли и съвършената кожа сигурно са част от нея, а заслугите за присъщата визия на кино легендата са на гримьора Алън Уайти Снайдър. На неговите умения с четката се доверявали и звезди като Катрин Хепбърн, Дорис Дей и Ракел Уелч, а триковете, които употребявал в грима на тези известни дами можем с лекост да копираме и през днешния ден.

Обикновен вазелин вместо праймър (основа) и хайлайтър

В наши дни може да ви наподобява необичайно, в случай че някой ви каже, че би трябвало да размените основата си за грим с вазелин, само че Монро и Снайдър постоянно употребявали тъкмо него, преди да нанесат декор дьо загар. Актрисата го обожавала, тъй като този артикул ѝ давал допустимо най-вече хидратацията, а хидратираната кожа е очевидно по-млада и красива.

Снайдър употребявал вазелина и като хайлайтър, нанасяйки го на скулите и под веждите, с цел да улови светлината на прожекторите във филмовото студио и да придаде на актрисата по този начин мечтаното зарево.

Пет разнообразни нюанса на един цвят за контуриране на устните

Преди ерата на филърите, Снайдър се потвърдил в Холивуд със своята техника за натурални и обемни устни. Той употребявал разнообразни нюанси на еднакъв цвят червило, нанасяйки да вземем за пример мрачно алено във външните ъгли и по-светли нюанси в средата, създавайки по този метод заблуда за размер. След това добавял малко искра в средата на долната джука и тъкмо над извивката на горната.

Блясък върху клепачите

Независимо дали гримьорът ѝ употребявал малко елементарен вазелин или капка естествено масло, да вземем за пример кокосово, Мерилин Монро вярвала, че блестящите клепачи са повече от секси. Именно по тази причина Снайдър употребявал тези артикули, които в това време задържали сенките на актрисата за по-дълго време.

Контуриране на носа с руж

Днес това може и да не ни наподобява като огромен трик, само че по това време потреблението на руж по този метод изглеждало като същинска гражданска война. Уайти се доверявал на същия руж, с който контурирал скулите на актрисата, нанасяйки малко розов колорит на върха на носа.

Изкуствени мигли с натурален резултат

Известната със своя съблазняващ взор Монро желала по-дълги и по-обемни мигли, само че в това време не била удовлетворена от резултата, реализиран с изкуствените разновидности. Затова Снайдър отрязвал косъмчетата на половина и ги нанасял само във външните ъгли на очите на актрисата.

Оформяне на веждите с лека чупка

При веждите несъмнено формата е строго самостоятелна, само че Монро вярвала, че не облите, а тези с дефинирани ъгли ѝ отиват повече, като в това време оптически понижават необятното ѝ чело. Това обаче не значи, че гримьорът ѝ ги рисувал прекомерно остри и неестествени, а просто придавал на нейните лека чупка, благодарение на молив, пишат от "Missbloom.bg ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР